Emily Ratajkowski: Çıplak fotoğraflar olmasaydı kitabım satmazdı

Ünlü model, seksi paylaşımlarının savunduğu görüşlerle çeliştiğini kabul etti

Emily Ratajkowski'nin oğlu Sylvester, Mart 2021'de dünyaya geldi (Instagram / @emrata)

Ünlü model Emily Ratajkowski, bir yandan "toplumsal güzellik standartlarına" ve "eril bakış açısına" karşı çıktığını söylerken diğer yandan erotik fotoğraflar paylaşmaya devam etmesi hakkında konuştu.

31 yaşındaki Ratajkowski, Instagram hesabında bazen plaj giyim koleksiyonu Inamorata'nın tanıtımını yapmak için bikinili pozlarını paylaşıyor, bazen de reklam haricinde çektiği üstsüz fotoğraflarıyla gündeme geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan 2021'de My Body (Benim Bedenim) adlı bir kitap yazan model, toplumdaki "eril bakış açısına" karşı geldiğini vurgulamış ve kendisini gün geçtikçe cinsiyet eşitliğine daha çok adadığını belirtmişti.

Harper's Bazaar'a konuşan Ratajkowski, çıplak fotoğraflar paylaşmasının savunduğu görüşlerle çeliştiğini kabul etti.

Ünlü model bunun sebebini şöyle açıkladı:

Kendimi cinselleştirdiğimi ve güzellik standartları pekiştiren fotoğraflar koyduğumu anlıyorum ama bu çözmesi zor bir sorun. Sorumluluktan kaçmaya çalışmıyorum fakat böyle yapmasaydım kitabımın bu kadar satamayacağını düşünüyorum.

Ratajkowski ayrıca "kötü feminist" eleştirisinden de rahatsız olduğunu belirtti:

"Kötü feminist miyim yoksa iyi feminist miyim?" kaygısı hissetmeden nasıl eğleniyorsam kendimi o şekilde dünyaya sunmak istiyorum.

Boşanma aşamasında olduğu eşi Sebastian Bear-McClard'dan 1 yaşında oğlu bulunan ünlü model, kitabında çıplak pozlardan dolayı maruz kaldığı tacize ve doğum öncesi ve sonrası yaşadıklarına yer vermişti.

 

Independent Türkçe, DailyMail, Harper's Bazaar

DAHA FAZLA HABER OKU