Hapse düşen Boris Becker diğer mahkumlara "yoga öğretiyor"

Becker nisanda iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırılmıştı

(Reuters)

Gözden düşen tenis yıldızı Boris Becker'ın, 2017'deki iflas beyanında mal varlığını gizlemekten nisanda aldığı cezanın ardından hapishanede yoga dersi verdiği bildirildi.

Eskiden Novak Djokovic'e koçluk yapan Becker'ın hapiste 8 kilo verdiği ve mahkum arkadaşlarına fitness, beslenme ve kriz yönetimi konularında ders verdiği anlaşılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Becker'a yakın bir kaynak, Alman gazetesi Bild'e yaptığı açıklamada Becker'ın mahkumlara "özel bir yoga ve meditasyon türü" öğrettiğini söyledi.

Kaynak, "Bir sporcu olarak zaferlerin ve yenilgilerin uç noktalarını çok iyi biliyor. Yaşam deneyimini mahkum arkadaşlarıyla paylaşıyor" diye ekledi.

Becker, içinde Birleşik Krallık'tan olmayan mahkumların kaldığı bilinen HMP Huntercombe'da iki buçuk yıllık cezasını çekiyor. Eski tenisçinin cezası bittikten sonra Almanya'ya sınır dışı edileceği bildirildi.

Becker sınır dışı edilmeye itiraz edebilecek gibi görünüyor ama bunun maliyetli ve uzun bir süreç olacağı düşünülüyor.

Becker'ın avukatı Christian-Oliver Moser, müvekkilinin hapisteki durumu hakkında çok fazla ayrıntıya girmese de biraz fikir verdi.

Moser, Bild'e, "Müvekkilimiz Boris Becker, bu koşullar altında iyi idare etmeyi sürdürüyor ve yapıcı bir şekilde günlük hapishane hayatına uyum sağlıyor. İstediği zaman telefon edebiliyor ve dış dünyayla iletişim kurabiliyor" dedi.

Hapishanede kalmasıyla ilgili daha fazla ayrıntı, kişisel gizliliklerin korunması yasalarına tabi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU