Kremlin yanlısı Killnet, ABD'deki havalimanlarının internet sitelerine saldırı düzenledi

14 havalimanının sitesine erişimlerin geçici olarak durduğu ama faaliyetlerin aksamadığı bildirildi

Killnet'in Rus devletiyle herhangi bir bağlantısı olup olmadığı bilinmiyor (Reuters)

Rus hackerların, ABD'deki büyük havalimanlarının internet sitelerine siber saldırı düzenlediği bildirildi.

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Genelkurmay Başkanı Kiersten Todt, pazartesi günü yaptığı açıklamada "Bu saldırıları takip ediyoruz ve işleyişte herhangi bir kesintiye neden olmasından endişelenmiyoruz" dedi.

Ülkenin önde gelen haber kurumlarından CNN'nin aktardığına göre saldırıyı Kremlin yanlısı Killnet hacker grubu üstlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus hacker grubunun saldırısında, aralarında Georgia eyaletinin başkenti Atlanta'daki Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanı, New York'taki LaGuardia Havalimanı ve Şikago'daki O'Hare Uluslararası Havalimanı gibi önemli noktaların olduğu 14 havalimanının internet siteleri hedef alındı.

Siber saldırıların internet sitelerine erişimi bir süre engellediği fakat havalimanlarının faaliyetlerinde veya uçuşlarda ciddi bir aksamaya neden olmadığı bildirildi.

ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi de (TSA) gelişmelerin takip edildiğini ve havalimanındaki ortaklarla koordineli çalışıldığını belirtti.

"Dağıtılmış hizmet reddi" (DDoS) olarak bilinen bir siber saldırı tekniği kullanan Killnet, sunucuları devredışı bırakmak için internet sitelerini sahte web trafiğiyle dolduruyor.

Hacker grubu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan Ukrayna savaşının ardından saldırılarını artırmıştı.
 


Killnet, geçen hafta da ABD'nin Kolorado, Kentucky ve Mississippi eyaletlerinin resmi internet sitelerine saldırı düzenlemişti.

Rus hacker grubu, Kaliningrad'a giden bir teslimatı engellemesinin ardından haziranda Litvanya'daki bazı devlet kurumlarına da saldırmıştı.

Killnet, temmuzda da ABD Kongresi'nin internet sitesine erişimi engelleyen bir dizi siber saldırı gerçekleştirmişti.



Independent Türkçe, CNN, Forbes

DAHA FAZLA HABER OKU