Harry Potter'ın Draco Malfoy'u: Alan Rickman'ı neredeyse öldürüyordum

"Bana asla ama asla görmek istemeyeceğiniz bir bakış attı"

Harry Potter serisinin sonlarında, Harry Potter'a düşman olduğu sanılan Alan Rickman'ın canlandırdığı Snape'in aslında onu korumaya çalıştığı ortaya çıkmıştı (Warner Bros)

Harry Potter serisinde Draco Malfoy karakterini canlandıran Tom Felton, Severus Snape'i oynayan ve 2016'da hayatını kaybeden Alan Rickman'la yaşadığı ve hiç unutamadığı bir anısını paylaştı.

Felton, yeni çıkan otobiyografik kitabı Beyond the Wand'in (Asanın Ötesinde) tanıtımı için kamera karşısına geçti ve 2009'da serinin 6. kitabı Harry Potter ve Melez Prens'in (Harry Potter and the Half-Blood Prince) çekimlerinde yaşanan bir olaya değindi.

Ölüm Yiyenler'le birlikte Snape'i takip ettikleri gece çekimini anlatan Felton şunları söyledi:

Alan Rickman çok uzun bir pelerin giyiyordu ve çekimden önce beni sert bir dille uyardı. 'Sakın s**tiğimin pelerinine basma!' dedi.

Draco Malfoy'u canlandıran oyuncu o an kıkırdadığını fakat Rickman'ın şaka yapmadığını, aksine çok ciddi olduğunu fark ettiğini belirtti.

Felton, yönetmen David Yates'in kendisine "Alan'a mümkün olduğunca yakından yürü" demesiyle işinin zorlaştığını söyledi ve devam etti:

Holün neredeyse yarısına gelmiştik ve Alan'ın pelerinine bastım. Arkasını döndü ve asla ama asla görmek istemeyeceğiniz bir bakış attı.

Ünlü oyuncu videonun devamında o an çok korksa da Rickman'ın neden bu kadar sinirlendiğini anlayabildiğinden bahsetti:

Pelerini boğazına bağlıydı. Zavallı adamı neredeyse öldürüyordum!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Felton başka bir röportajında sette en çok korktuğu kişinin Rickman olduğunu çünkü deneyimli oyuncunun setteyken Hogwarts'ın ürkütücü profesörü Snape rolünden çıkmamaya çalıştığını söylemişti.

Rickman'a 2005'te prostat kanseri teşhisi konmuştu.

Ünlü oyuncu tüm Harry Potter filmleri bittikten sonra 2016'da 70 yaşındayken hayatını kaybetti. 

 

Independent Türkçe, Huffpost

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU