Tolga Şardan: Muhterem İnce kariyerinin zirvesinde!

“İnce, Soylu’nun dışında özellikle emniyetteki ekibiyle de zaman zaman ters düştü. Soylu’nun ekibiyle kırılma noktası İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan atama oldu”

Fotoğraf: AA

T24 yazarı Tolga Şardan, İçişleri Bakanlığı’ndan çıkan ve Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine seçilen Muhterem İnce hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı. İnce’nin kariyerinin zirvesinde olduğunu belirten Şardan, yeni AYM üyesi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki gerginliği anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tolga Şardan’ın bugünkü köşe yazısında yer alan “Muhterem İnce kariyerinin zirvesinde!” başlıklı kısım şöyle:

TBMM Genel Kurulu’nda çarşamba günü yapılan oylama sonunda bir dönem İçişleri Bakanlığı’nda “iki numara” olarak görev yapan Muhterem İnce, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. İnce, 2016’dan bu yana İçişleri Bakanlığı’nda müsteşar ve bakan yardımcılığı yaptı.

AKP’nin tabanından sayılan İlim Yayma Vakfı kurucusu olan İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat Soylu’nun yardımcılığına getirildi. İnce, Soylu’nun tercihi değildi. İnce, kendisi müsteşar olunca yakından tanıdığı halen bakan yardımcısı olan İsmail Çataklı’yı Kilis Valiliği’nden yanına getirtti.

İnce, AKP’nin bakanlıktaki temsilcisi olması sebebiyle zaman zaman Bakan Soylu ile ters düştü. Soylu’nun mülki idare ve emniyet teşkilatındaki kimi atama ve görevlendirmelerinden hoşnut kalmayan İnce, son dönemde Soylu ile ipleri kopma noktasına geldi. Soylu ve İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı durumu bir süre idare etti, aralarında sorun yokmuş gibi gösterdiler.

Ama yine TBMM’de yapılan oylamada İnce’nin Sayıştay üyeliğine seçilmesiyle Soylu ile İnce’nin arasındaki iplerin koptuğu anlaşıldı. Hatta öyle ki, Sayıştay’a üye seçildikten sonra “koşar adım” yeni görevine başladı. 2009’dan bu yana özellikle Personel Genel Müdürlüğü gibi çok kritik birimde üst düzey görev yapan İnce için bakanlıkta veda töreni bile düzenlenmedi.

İnce, Soylu’nun dışında özellikle emniyetteki ekibiyle de zaman zaman ters düştü. Soylu’nun ekibiyle kırılma noktası İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan atama oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Soylu’nun önerdiği üç ismi veto edip, İnce’nin önerisiyle Zafer Aktaş’ı İstanbul Emniyet Müdürü olarak ataması, deyim yerindeyse bardağı taşıran damla oldu.

Bir noktayı daha ilave edeyim. Kulislerdeki bilgilere göre; Tokat’ta FETÖ’nün mülki idare yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturmaların derinleşmesi sırasında soruşturmanın başındaki Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayraktar’ın görevden alınma operasyonu içinde İçişleri Bakan Yardımcısı olarak İnce de bulundu.

Sonuç olarak İnce, devlette kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, valilik, müsteşarlık, bakan yardımcılığı, Sayıştay üyeliği yaptı. Nihayetinde şimdi de Anayasa Mahkemesi Üyeliği yapacak.

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU