Facebook yeni özelliklerini kullanıma sundu

Yapay zekanın gelişmesi de sağlanacak

2004'te Mark Zuckerberg'ün kurduğu Facebook, ilk başta Harvard Üniversitesi öğrencileri içindi (Reuters)

Facebook, kullanıcıların ana sayfa akışını kişiselleştirmesini sağlayacak yeni özelliklerini dün duyurdu. Kullanıcılar bugüne kadar gösterilen gönderileri sadece gizleyebiliyordu.

Güncellemeye göre kullanıcılar, akışta arkadaş, grup ya da sayfalardan gelen gönderilerde "daha fazla göster" veya "daha az göster" seçenekleri arasında tercih yapabilecek. Böylece ana sayfada gösterilen paylaşımlar değişecek.
 


Yapılan seçimlerin gönderileri 60 gün boyunca etkileyeceği bildirildi. Meta yaptığı araştırmaya göre bireylerin, tercihlerinin en az birkaç hafta sürmesini istediğini gösterdiği için bu sürenin belirlendiğini duyurdu. Bu özellik Reels'de de test edilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dün itibarıyla kullanıma sunulan özellik, bir süre belli aralıklarla gösterilecek. Kullanıcılar yakında, gönderilerin sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayarak bu seçeneklere erişebilecek.

Facebook ayrıca arkadaş, grup, sayfa ve tanınmış kişilerin paylaştığı gönderilerin sayısını özelleştirmek için de yeni bir seçenek grubu oluşturdu. Kullanıcıların gönderileri daha az veya daha fazla görmesini sağlayacak seçenekler arasında "normal", "daha az göster" ve "daha fazla göster" var.

Bu özelliklerle ayrıca sosyal medya platformunda kullanılan yapay zekanın gelişmesi ve kullanıcılara daha alakalı gönderiler sunulması planlanıyor.

 

Independent Türkçe, TechCrunch, Webtekno

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU