İYİ Parti: HDP'nin müttefik olması mümkün değil

“HDP bugüne kadar terörizmle arasına mesafe koyamadı”

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, “HDP ile müttefiklik kurmalarının mümkün olmadığını” söyledi.

Erozan, Sözcü’den Ruhat Mengi’ye gündeme dair açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İYİ Partili ismin HDP konusundaki değerlendirmesi şöyle:

HDP bugüne kadar terörizmle arasına mesafe koyamadı, böyle bir mesafeyi koyamamış, PKK'yı terörist olarak tanımlayamamış, PKK'nın türevi kategorisinde olan PYD/YPG'ye tavır koyamamış bir partinin, ne kadar yasal olursa olsun; İyi Parti veya bugün muhalefetteki partilerle sizin zihninizde veya sokaktaki vatandaşın zihninde olduğu gibi bir müttefiklik içinde olması mümkün değildir.

Erozan, Mengi’nin “İktidara yakın gazetelerin bazı köşelerinde devamlı olarak 6'lı masada bir kriz çıkacağını yazıyorlar, özellikle de CHP ile İyi Parti arasında cumhurbaşkanı adaylığı üzerinden bir kriz olacağını tekrarlıyorlar. Farklı konuşmalar ve gelişmeler olduğu için şüphe doğurabilirler, sizce bu olabilir mi?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

6'lı masada kriz çıkacağını iddia eden köşelere tek cevabım “Şeytan azapta gerek”. (Gülüyor) Bunlar iyice şaşırmışlar yahu, şaşırmışlar. Korkunun ecele faydası yok. Bu köşe yazarlarından biri AKP'nin oylarının yaz aylarında yükseldiğini, yüzde 37'ye çıktığını yazdı, anketler tersini söylerken nereden çıkarıyorlar bu rakamları acaba? Başka ne yazmalarını bekliyorsunuz ki. Bu isimlerin “İşler kötüye gidiyor” diye yazması mümkün mü? Fahrettin Altun'la birlikte çalışıyorlar.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU