Matt Smith, Kraliçe II. Elizabeth'in The Crown'u projeksiyonla izlediğini söyledi

Bilindiği gibi Smith, dizinin ilk sezonunda genç Prens Philip'i canlandırmıştı

Philip rolündeki Matt Smith ve Kraliçe rolünde Claire Foy (Netflix)

The Crown'ın yıldızı Matt Smith; Kraliçe II. Elizabeth'in, hayatını konu alan diziyi düzenli olarak izlediğinin fakat kocası Prens Philip'in "kesinlikle izlemediğinin" kendisine söylendiğini açıkladı.

Şu sıralar Game of Thrones'un öncesini anlatan House of the Dragon'da Daemon Targaryen rolünde oynayan Smith, NBC'de yayımlanan Today Show'da yaptığı açıklamada Kraliçe'nin diziyi "Pazar geceleri projektörden izlediğini" duyduğunu söyledi.

39 yaşındaki Smith, senarist Peter Morgan tarafından yaratılan ve 2016'da Netflix'te gösterime giren dizide Kraliçe'nin eşi Prens Philip'i canlandırdı.

Bir polo maçında Prens Harry ile karşılaştığını hatırlayan Smith, "Bana doğru yürüdü ve 'Büyükbaba' dedi çünkü diziyi izlemişti" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bununla birlikte Smith, bir arkadaşının Prens Philip'e kendisinin de programı izleyip izlemediğini sorduğunda Edinburgh Dükü'nün "Saçmalama" yanıtını verdiğini sözlerine ekledi.

Kraliçe II. Elizabeth, eşinin 99 yaşında vefat etmesinden bir yılı aşkın süre sonra, geçen hafta 96 yaşında vefat etti.

The Crown'da Smith'in karşısında yer alan Claire Foy, dün Kraliçe'yi ekranda canlandırmanın verdiği onur hakkında konuştu.

Foy, müteveffa hükümdarın "süreklilik, saygınlık ve zarafetin muazzam bir sembolü" olduğunu söyledi.

38 yaşındaki oyuncu, rolü Olivia Colman ve Imelda Staunton'a devretmeden önce ilk iki sezon boyunca Kraliçe'yi canlandırdı.

Toronto Film Festivali'nde BBC'ye konuşan Foy şunları söyledi:

Onun inanılmaz bir hükümdar olduğunu düşünüyorum. İnsanları birleştirdi ve sürekliliğin, saygınlığın ve zarafetin muazzam bir sembolüydü.

Foy şunları ekledi:

Asıl duygum onu bir anne, bir büyükanne ve bir büyük büyükanne olarak düşünmek ve onun hikayesinin minicik, küçük bir parçası olduğum için çok onur duyuyorum.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU