Çatılarına Boeing 747 motoru düşen çift şoke oldu

Adam yerel basına "Evin üzerinde alçaktan uçan bir hava aracının sesini işittik. Birkaç dakika sonra kulakları sağır eden bir ses duyuldu" dedi

Uçağın parçaları Belçika'nın Waremme bölgesine düştü (Facebook/Hervé Rigot)

Belçika'da yaşayan bir çift, bir Boeing 747 motorunun parçasının garajlarının çatısına dalmasıyla şoke oldu.

Belçika'nın Liège bölgesindeki Waremme'den Louis ve Adela Demaret, gökten düşerek garaj pencerelerine hasar veren nesneyi 8 Eylül Perşembe buldular.

Uçak motorunun başka bir parçası da çiftin garaj girişinin yanına indi. Şans eseri kimse yaralanmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Air Atlanta Icelandic şirketinin uçuşunu gerçekleştiren uçak, motorlardan birinin kıç kaportasını kaybettiğinde Malta Uluslararası Havalimanı'na gidiyordu.

Belçika merkezli haber sitesi 7sur7'ye konuşan Demaret, başta gürültünün bölgeden geçen bir fırtınadan kaynaklandığını düşündüğünü söyledi.

Muhabirlere "Yatak odamızdaydık ve evin üzerinde alçaktan uçan bir hava aracının sesini işittik. Birkaç dakika sonra kulakları sağır eden bir ses duyuldu" dedi:

Fırtınadan geldiğini düşündüm ve penceremizden hiçbir şey görünmüyordu. [Motorun] parçasını ve verdiği hasarı ancak sabah fark edebildik.

Komşuların Facebook paylaşımı
Bir komşunun olayla ilgili Facebook paylaşımı (Herve Rigot)


Uçuş güvenliği analizi şirketi JACDEC, olayla ilgili tweet atarak şunları belirtti:

Air Atlanta Iceland (opf Magma Avn) Boeing 747-400F (TF-AMC), Belçika'daki Liege AP'den (EBLG) kalkarak tırmanırken motorunun parçalarını kaybetti.

Motora ait büyük parçalar Waremme'de düştü. Yaralanan olmadı. Malta istikametli #CC320 uçuşu, varış noktasına doğru devam etti.


Garaj çatısında meydana gelen hasar nedeniyle acil durum ekipleri çağrıldı ve itfaiyeciler alanı kordon altına aldı.

Olay kalkıştan kısa bir süre sonra meydana geldi. Bu hadiseye rağmen uçak Malta'ya devam etti ve içindeki kimse yaralanmadı.

Aviation.24be'ye göre, çift şu anda durumla ilgili daha fazla araştırma için Hava Kazası Soruşturma Birimi'nin (AAIU) ziyaretini bekliyor.

Air Atlanta Icelandic sözcüsü şunları söyledi:

08 Eylül 2022 akşamı 21:30 UTC'de, (TFAMC kayıtlı) B747-400 kargo uçağımız Malta'ya gitmesi önceden planlanmış bir uçuş için Belçika'daki Liege Havalimanı'ndan havalandı.

Hava aracı olaysız bir uçuştan sonra indi ama Malta'daki varış muayenesi sırasında bir teknisyen, motor kaportasındaki eksikliği fark etti ki o da sonra Belçika'da yerde bulundu.

Olay ve temel nedeni şimdi Belçika ve İzlanda'daki ilgili makamlarla tam işbirliği içinde soruşturuluyor ve teknik danışmanlık için de Boeing'le iletişime geçildi.

Sonrasında uçak onarıldı ve düzenli faaliyetlerine devam ediyor. Şans eseri olay nedeniyle kimse yaralanmadı ve ilgili tüm zararlar tamamen karşılanacak.

Diğer yandan Prag istikametli EasyJet uçağı "teknik bir arıza" nedeniyle yeniden yönlendirilince Birleşik Krallık'ta yolcular sadece 20 dakika sonra geri dönmek zorunda kaldı.

10 Eylül'de, pilotlar U dönüşü yapıp kalktığı Manchester'a inme kararını kanatlardaki kapaklarda olduğu düşünülen bir sorun nedeniyle vermeden önce, uçak Blackburn'e kadar gidebilmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU