Kılıçdaroğlu'ndan "HDP'ye bakanlık" açıklaması

"6'lı masada çatlak" iddialarını yanıtlayan CHP lideri, "Altı lider ortak miting de yapabiliriz ayrı ayrı da yapabiliriz. Sorun miting değil bu sistem. Bu sistem Türkiye’yi felakete götürüyor" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” şeklindeki açıklamasını yorumladı.

FOX TV’de konuşan CHP lideri, Tekin’in ifadeleri hakkında şunları kaydetti:

Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız. Dolayısıyla şu veya bu herhangi bir şekilde ironi de yapabilir başka bir konuşma da yapabilir. Burada önemli olan altı liderin karar almaları. Ve aldıkları kararları kapı arkasında değil kamuoyu önünde duyurmaları. Madem devlette saydamlığı savunuyoruz kendi aramızda da saydam olmalıyız. Elbette oturup konuşacağız gerekirse tartışacağız. Altı lider oturur konuşuruz, ki biz altı lider bir arada sadece bugün değil geleceği de nasıl inşa edeceğimizi anlatıyoruz.

Altılı masada çatlak iddialarını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Çatlak yok efendim. Altı ayrı lideriz, demokrasi istiyoruz, hak ve özgürlük istiyoruz. Birisi konuşuyor diğerleri biat ediyor, bizde öyle bir şey yok. Herkes düşüncesini söyler. Bugüne kadar açıkladığımız bildirilerde altı parti liderinin de imzası var. Buyursunlar onlar da yapsınlar. Altı lider ortak miting de yapabiliriz ayrı ayrı da yapabiliriz. Sorun miting değil bu sistem. Bu sistem Türkiye’yi felakete götürüyor" ifadelerini kullandı.

Aday olacak mı?

CHP lideri, Cumhurbaşkanlığı konusunda Karagöz’ün “Aday benim der misiniz?” şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

Hayır. Oturacağız. Ben, verdiğim sözü tutan bir insanım. Otururuz, adayımızı belirleriz, kamuoyuna açıklarız. 

Bahçeli’ye yanıt: Sizler gibi 5’li çetenin önünde durmuyorum

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Kılıçdaroğlu mutlaka sorgulanmalıdır” şeklindeki ifadesini değerlendiren CHP lideri, şunları kaydetti:

Doğrudur tabi sorgulanmalı. Kılıçdaroğlu diyor ki Süleyman Şah türbesi neden kaçırıldı? Askeri hastaneleri kapattınız dünyada askeri hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu evet sorgulanmalıyım. Bunu söylüyorum. Suç mu işliyorum bunu sormak suçsa evet suç işliyorum. Siz ne yapıyorsunuz peki? Kılıçdaroğlu beşli çetelerin adamı değildir. Sizler gibi beşli çetenin önünde duran insanlar değildir. Evet sorgulanmalıdır. Beni sorgulamak istiyorsanız yüreğiniz varsa niye televizyonlarda karşıma çıkmıyorsunuz? Hodri meydan, Ama yapamazlar, şakşakçıları bulmuşlar efendim Kılıçdaroğlu sorgulanmalıdır. Sorgulayın efendin. Gelsin! Gelemez, gelemez! Çükü ben haklıyım.

KHK’lılar ne olacak?

Kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile kamudaki görevlerinden atılan kişilere ilişkin olarak da konuşan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Kişiyi almışsınız KHK ile atmışsınız, savcıya gitmiş savcı takipsizlik vermiş ne yapacaksınız savcıyı mı döveceksiniz? Üç KHK'lı atmışsınız görevden savcı soruşturma açmış mahkeme beraat ettirmiş. Normalde bunu göreve iade etmeniz gerekmiyor mu? Kişi mahkum olmuşsa zaten o KHK değil .Bunlar aradaki farkı da bilmiyorlar. Devleti yönetmekten o kadar acizler ki söylediğimi çarpıtıyorlar. O FETÖ'nün siyasi ayağını da çıkaracağım ortaya. Bir ipte iki cambaz oynuyordu biri düştü diğerini de düşüreceğiz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU