Inventing Anna: Dolandırıcı Anna Delvey'nin arkadaşı Netflix'e iftira davası açtı

Gazeteci Rachel Williams'ın dizide "etik dışı", "açgözlü", "züppe" ve "sadakatsiz" birisi gibi yanlış gösterildiği öne sürüldü

Dizide Rachel Williams'ı (sağda) Katie Lowes canlandırdı (Netflix / Red Table Talk)

Eski Vanity Fair çalışanı Rachel Williams, Inventing Anna nedeniyle Netflix'e iftira davası açtı.

Gazeteci, 29 Ağustos Pazartesi dizide "etik dışı", "açgözlü", "züppe" ve "sadakatsiz" biri olarak yanlış gösterildiğini iddia ederek mahkemeye başvurdu.

Williams, 2013 ile 2017 arasında New York sosyal ve sanat çevrelerinin üst kademelerine erişmek için Anna Delvey adında zengin bir Alman varisi gibi davranan dolandırıcı ve sahtekar Anna Sorokin'in arkadaşıydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Williams, 62 bin dolar (1,1 milyon TL) dolandırıldı ve başına gelenler hakkında bir Vanity Fair makalesiyle bir kitap yazdı.

Variety'nin eriştiği dava belgelerinde, Williams hakkında iftira içeren 16 ayrı ifade bulunuyor.

Dava dilekçesinde, "Bu dava, Netflix'in dramatik etkiyi artırmak için Williams'ı dizide kasıtlı olarak açgözlü, züppe, sadakatsiz, dürüst olmayan, korkak, çıkarcı ve fırsatçı biri gibi gösterdiğini ortaya koyacak" ifadeleri yer alıyor.

Yazarın avukatı Alexander Rufus-Isaacs, müvekkilinin Inventing Anna'nın yayımlanmasından bu yana internette aşırı ters tepkilere maruz kaldığını öne sürdü.

Rufus-Isaacs yaptığı açıklamada, "Eğer bir karakteri gerçek birine dayandırmak ve onu kötü insan yapmak istiyorsanız, asıl adını kullanmayın" dedi:

Keşke yaratıcılar da bunu anlayabilse. Eğer hoş olmayan bir karakter yaratmak istiyorlarsa, söyledikleri her şey kesinlikle doğru olmadığı sürece gerçek birinin adını kullanamazlar.

Davaya göre Inventing Anna, Williams için "çevrimiçi tacize, olumsuz yüz yüze etkileşimlere ve podcast'lerde aşağılayıcı nitelendirmelere" yol açtı.

Dizinin yayımlanmasının ardından Williams'a bazılarında kendisine "Karen", "altın avcısı bir beleşçi", "mızmız" ve "açgözlü bir palyaço" diye hitap edilen "binlerce" nefret dolu mesaj atıldı. 

The Independent, yorum almak için Netflix'le temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Pazartesi günü Sorokin, Instagram hikayesinde Williams hakkında ifade vermeye "memnuniyetle" hazır olduğunu paylaştı.

Almanya'ya sınır dışı edilmeyi beklerken federal hapishanede tutulan Sorokin, "Beni nerede bulacağınızı biliyorsunuz" diye yazdı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU