Öztrak: Kemal Bey'in köstebeği bu beceriksiz yönetimin başı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak "Bugün yaşadığımız ekonomik yıkımın anası da babası da bellidir. Adı Recep Tayyip Erdoğan’dır" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK toplantısının ardından CHP Genel Merkezi’nde bugün basın toplantısı düzenledi.

Açıklamalarında AK Partili eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a tepki gösteren Öztrak, "AK Partili eski bir Meclis Başkanı çıkar, ‘Fetih kutlanır, kurtuluş kutlanmaz’ der. İngiliz zırhlılarına binip kaçanların, bu ülkede bıraktığı tohumlar, gençliğinde Amerikan Altıncı Filosunu kendine kıble yapan densizler, elbette bu zaferin büyüklüğünü, anlam ve önemini anlayamazlar.  ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyenlerin, bu çürük ve kokuşmuş zihniyetini, bu emperyalizm uşaklarını, illetimiz zaten vicdanında mahkûm etmiştir. Sandıkta da bir kez daha cezalandırmaya hazırdır" ifadelerini kullandı.

"Saraydaki bir kısım danışman grubu milleti, küçük tasarrufçuyu soymakla görevliymiş"

Öztrak şöyle devam etti:

Bu çürümüş, yozlaşmış yönetim elinde gün geçmiyor ki yeni bir skandal patlamasın, Sarayın dehlizlerinden fışkıran kötü kokular ortalığı kaplamasın. Son yaşadığımız borsa skandalı memleketimizin ülkeyi hamuduyla götürmeye gelmiş sakat bir zihniyet tarafından yönetildiğini bir kez daha gösterdi. Borsa İstanbul’daki skandalın başrol oyuncuları Sarayın Sermaye Piyasası Kurumu’na atadığı üst düzey bürokrat. Sarayın listelere yazdığı milletvekili. Sarayın atadığı Cumhurbaşkanlığı Danışmanı. Yani sarayın adamları, sarayın şürekası, özetle sarayın yanaşmaları ve beslemeleri 32 kısım tekmili birden bir saray oyunu. Bu oyunun başrol oyuncularından biri olan atanmış eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı, daha önce de Bank Asya’da üst düzey görev yapmış. Banka kapatılmadan birkaç gün önce de kefilsiz, teminatsız, birilerine 100 milyon dolar kredi kullandırdığı iddia ediliyor.

Bank Asya’ya kirasını yatıranı önünden geçen ne kadar insan varsa içeri atan bu yönetim, önce Halkbank’ın başına sonra SPK’nın başına bu kişiyi neden getirdi? Verildiği iddia edilen 100 milyon dolar kredi aynı ipte oynayan iki cambazdan ipten düşene mi gitti, yoksa ipin üstünde kalana mı gitti? ‘Sarayın kibirlisi bu kadar besleme danışmanı ne yapıyor? diye merak ediyorduk. Ne işe yaradıkları şimdi anlaşıldı. Saraydaki bir kısım danışman grubu siyasi konumlarını kullanarak, milleti, küçük tasarrufçuyu soymakla görevliymiş.

Her yıl yayımlanan Uluslararası Legatum Refah Endeksine göre Türkiye'nin  dünyada en hızlı refah kaybına uğrayan üçüncü ülke olduğunun altını çizen Öztrak, "Yani milletimizi hızla fakirleştiren bu sistem bizi fukaralaşmada dünya üçüncüsü yapmıştır. Bizden daha kötü durumda olan iki ülke vardır. Venezuela ve Tunus. Yine bu tek kişilik saray rejimi ülkemizi yüzde 145 üretici enflasyonuyla dünya enflasyon liginde şampiyon yapmıştır. O da TÜİK’in makyajlı rakamlarıyla. Sarayın kibirlisi sonra da çıkıp milletin gözünün içine baka baka, ‘Enflasyon benim yanlış politikalarımdan değil, dünyadan kaynaklanıyor’ diyebilmiştir" ifadelerine yer verdi.

"Ekonomik yıkımın anası da babası da Recep Tayyip Erdoğan’dır"

Öztrak şunları kaydetti:

Sebebi oldukları bu ekonomik yıkımı hiç cami avlusuna bırakıp, kaçmaya kalkmasınlar. Milletimize 2023 yılı için vadettikleri hedeflerin yarısına bile ulaşamadıklarını saklamaya çalışmasınlar. Bugün yaşadığımız ekonomik yıkımın anası da babası da bellidir. Adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Milletimiz de bunun hesabını sandıkta soracaktır.

Kuzeyimizde artık yedinci ayına giren bir savaş var. Ukrayna, Rusların işgali altında. Tüm dünya Rusya’ya ambargo üstüne ambargo uyguluyor. Ama savaşın olduğu Ukrayna’da enflasyon yüzde 22. Ambargoların olduğu Rusya’da enflasyon yüzde 15. Türkiye’de tüketici enflasyonu yüzde 80. O da TÜİK’in makyajlı rakamlarıyla.     

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgi gönderen “köstebek” olduğu iddiasına ilişkin de konuşan Öztrak "Bunların akılları akçeli işlere çalışmaktan, milletin işlerine, sıkıntılarına sıra gelmiyor ki. Kemal Bey’in köstebeği işte bu beceriksiz yönetimin başı. Millete sırtını dönmüş bu zihniyet, ülkede olumlu bir şey varsa onu hemen sahipleniyor. Ama hatalarını beceriksizliklerini, hep öksüz ve yetim bırakıyor" dedi.

 

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU