Real Housewives of Dubai yıldızı Chanel Ayan: 5 yaşında sünnet ettirildim

"Bunun her gün yaşanan bir şey olduğunu herkesin anlamasını istiyorum"

1 Haziran'da prömiyeri yapılan The Real Housewives of Dubai, ABD yapımı The Real Housewives serisinin 12. bölümünü oluşturuyor (Instagram / @chanelayan)

The Real Housewives of Dubai yıldızı Chanel Ayan, çocukluğunda kadın sünnetine maruz kaldığını anlattı.

Ayan, magazin ve kültür haberlerine yer veren Today sitesinde 18 Ağustos'ta yayımlanan röportajında, 5 yaşındayken kardeşleriyle kadın sünneti işlemine maruz kaldığını söyledi.

41 yaşındaki Kenyalı oyuncu, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Ben 5 yaşımdayken teyzem ve anneannem bizi alıp başka bir kasabaya götürmek için eve geldi. Ertesi sabah 06.00'da yola çıktık, nereye gittiğimizi bile bilmiyordum. Daha sonra bizi bir adamın evine götürdüler, yatağa bağladılar ve sünnet ettiler.

Ayan, sünnetin annesinden habersiz yapıldığını da belirtti.

Cinsel ilişkiye giremediği için evlendikten sonra doktora tekrar gitmek zorunda kaldığını anlatan Ayan, daha sonradan evlenene kadar bakire kalması için sünnet ettirildiğini öğrendiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayan, deneyimlerini birçok kadının yaşadığı gerçeğe dair bir farkındalık oluşturabilmek için paylaştığını söyledi.

Oyuncu, "Kızlarımız bunu yaşamamalı. Bir farkındalık yaratmak için konuşuyorum. Bunun her gün yaşanan bir şey olduğunu herkesin anlamasını istiyorum. Eğer durdurabilirsem ve bu benim görevimse, belki de yapmam gereken şey budur" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre şu anda hayatta olan 200 milyondan fazla kadın ve kız çocuğu hayatlarının bir evresinde sünnete maruz kaldı. 3 milyon kız çocuğunun da sünnet edilme ihtimalinin olduğu bildirildi.



Independent Türkçe, Today, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU