Trump, CNN'e dava açmak için destekçilerinden bağış istedi

"Yalan Haberci CNN'e karşı açacağım davaya desteğinizi göstermek için DERHAL adınızı ekleyin"

76 yaşındaki Trump, 2024'te yapılması beklenen ABD Başkanlığı seçiminde aday olmayı planladığını zaman zaman söylüyor (AFP)

Eski ABD Başkanı Donald Trump, CNN'e yönelik dava tehdidinin üzerinden bir haftadan fazla süre geçtikten sonra, kuruluşa karşı vereceği hukuk mücadelesine yardım için para bağışlamalarını e-posta listesindeki destekçilerinden istiyor.

Trump, kendisinin seçmen usulsüzlüğü iddialarını önemsemedikleri gerekçesiyle CNN ve "diğer medya kuruluşlarına" dava açacağını önceki ayın sonlarında söylemişti.

Eski ABD Başkanı'nın avukatı, geçen ay CNN'in üst yöneticisi Chris Licht'e 282 sayfalık bir mektup gönderdi. Kablolu ağda yayın yapan televizyon kanalının Trump'ı karaladığını, kanıtlanmamış seçmen usulsüzlüğü suçlamaları nedeniyle onu yalancı ilan ettiğini ve "Başkan Trump'ın meşruiyeti ve yetkinliğine karşı çıkan bir anlatıyı sürekli beslediğini" bu mektupta savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mektupta, Trump'ın yanlış ve karalayıcı olduğunu iddia ettiği, yazılı mecra ve canlı yayındaki haberlerin derlemeleri yer alıyor.

"CNN'in seçimden hem önce hem de sonra yaptığı haberler, Başkan Trump'ın meşruiyeti ve yetkinliğine karşı çıkan bir anlatıyı sürekli besledi" ifadelerine mektupta yer verildi.

Trump, Save America (Amerika'yı Kurtar) siyasi eylem komitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Tekrarlı bir şekilde bana karşı karalayıcı ifadeler kullandıkları gerekçesiyle dava açma niyetimi CNN'e bildirdim" dedi.

"2020 Seçimleri'ndeki sahtekarlığa dair güçlü kanıtlarla ilgili olarak beni karalayıp halkı aldatan diğer medya kuruluşlarına karşı yasal işlemleri başlatacağını" da söyledi.

Şimdi, bağış toplamak için gönderdiği yeni e-postada "en iyi ve en kendini adamış destekçilerine" seslenen eski ABD Başkanı'nın, onları "Yalan Haberci CNN'e açacağım DAVADA yanımda olsunlar" diye isimlerini eklemeye çağırdığı bildirildi.

The Daily Beast'e göre "Haydi CNN'e DAVA açalım" başlıklı e-postada, bir bağış sayfasına bağlantı verilerek "Yalan Haberci CNN'e açacağım davaya desteğinizi göstermek için DERHAL adınızı ekleyin" ifadeleri kullanıldı.

Saatler geçtikten sonra Trump'ın e-posta listesindeki destekçilere gönderilen ikinci bir e-postadaysa "CNN'E KARŞI Başkanlarının alenen yanında olmak için isimlerini ekleyen ilk 45 Vatanseverin isimlerini inceleyeceğim" denildiği bildirildi.

The Independent, yorum almak için CNN'le temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU