Barış Yarkadaş: AKP'den "fotoğraf" açıklaması

Korkusuz yazarı: Her iki siyasetçi de yazıda yer alan yorumlara katılmadıklarını, düzenlenen toplantıların ‘’geniş halk katılımlı toplantıları değil, teşkilat üyeleri ile buluşma etkinliği’’ olduğunu belirtti

FotoğraF: AA

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, AK Parti’nin İstanbul’da gerçekleştirdiği bazı buluşmalarda katılımın az olmasını yazmasının ardından kendine iktidar partisinden iki telefon geldiğini söyledi. Yarkadaş’ın aktardığına göre AK Partili isimler buluşmaların “geniş katılımlı halk toplantıları değil, teşkilat buluşması olduğunu” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barış Yarkadaş’ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Pazartesi bu köşede yer verdiğim ‘’AKP’de hayal kırıklığı yaratan fotoğraflar’’ başlıklı yazı üzerine önce Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, ardından ise AKP İstanbul Tanıtım Medya Başkanı Halime Kökçe aradı. Her iki siyasetçi de yazıda yer alan yorumlara katılmadıklarını, düzenlenen toplantıların ‘’geniş halk katılımlı toplantıları değil, teşkilat üyeleri ile buluşma etkinliği’’ olduğunu belirtti.

Halime Kökçe, bunun yanı sıra etkinliğin hedefini anlatan uzun ve ayrıntılı bir yazılı açıklama da yolladı.

Açıklamada, “Yüz Yüze 100 Gün” programı ile amacımız Bakanlarımız, Genel Başkan Yardımcılarımız, Belediye Başkanlarımız vs. ile sahada vatandaşlarımızla birebir temas kurmaktır. Başkanlarımızın etrafında kalabalık bir heyet bulunmaması özel aldığımız bir önlemdir. Çünkü vatandaşlarımızla daha yakın ve samimi iletişimin kurulması için kalabalık heyetten kaçınılmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU