ÖSYM Başkanlığı'na Bayram Ali Ersoy atandı

KPSS'de aynı soruların sorulduğu iddiası üzerine eski başkan Halis Aygün görevden alınmıştı

Fotoğraf: Twitter

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Ersoy'un atanmasına ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Prof. Dr. Ersoy'un özgeçmişi

Ersoy, ODTÜ Matematik Bölümünden 1996'da mezun oldu. Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümünde tamamlayan Ersoy, 2012'de doçent, 2017'de profesör unvanını aldı.

Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Ersoy'un ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi bulunuyor.

Ersoy, 2017'den bu yana Italian Journal of Pure and Applied Mathematics adlı bilimsel dergide değerlendirme kurul üyesi olarak görev yapıyor.

2017-2020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Ersoy, 2020'den bu yana aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.

ESAM İstanbul Şube Başkanı

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy akademisyen kimliğinin yanı sıra, Saadet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESAM) İstanbul Şubesi'nin başkanı. 

ESAM'ın Genel Başkanı, Saadet Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan. Saadet Partisi'nin mevcut Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak da yönetim kurulu üyelerinden.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Sınavı gerçekleştiren ÖSYM, Yediiklim Yayınevi tarafından hazırlanan test kitaplarında yer alan bazı soruların hafta sonu gerçekleştirilen KPSS’de sorulduğuna dair iddialar üzerine bir açıklama yapmıştı.

ÖSYM sınavın güvenli bir şekilde gerçekleştirildiğini öne sürdüğü açıklamasında “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

ÖSYM’nin açıklamasında sosyal medyada paylaşılan aynı soru görselleri hakkında detaylı bir bilgiye yer verilmemişti.

Erdoğan, gece yarısı yayımlanan bir kararname ile kurumun başkanı Halis Aygün'ü görevden almıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU