Vatan Partisi'ne katılan Ethem Sancak: AK Parti döneminde fakirleştim

“Fikre değer veren tek liderdir Perinçek”

Fotoğraf: Gazete Duvar

AK Parti’nin en yetkili organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği de yapmış olan Ethem Sancak, Vatan Partisi'ne katıldı.

Sancak, Vatan Partisi İstanbul il Merkezi'nde partinin genel başkanı Doğu Perinçek'in de katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar'ın aktardığına göre Vatan Partisi İstanbul İl Binası'nda açıklama yapan Ethem Sancak, özetle şunları söyledi:

"Bir malumu ilan ediyoruz. Neredeyse 4 aydır benimle ilgileniyorsunuz. Medyanın bu kadar ilgisinde olacağımı düşünmüyordum ama teşekkür ediyorum. Lütfen beni elli yıllık geçmişimle görün. Ülke çıkarları söz konusu olduğunda para ikinci plandadır. Bir sürü genel başkanla çalıştım. Fikre değer veren tek liderdir Perinçek. Beni 'AK Parti dönemi zengini' olarak lanse ediyorlar. Onlara şunu söylemek istiyorum: Ben AK Parti'ye katılmadan önce TÜSİAD'ta Başkan yardımcılığı yaptım. AK Parti'ye katıldıktan sonra yoksullaştım. Ben AK Partideyken de ülkem için yaptım. Yıkılmış BMC’yi aldım. 'One minute' olayında millet 'dik dur eğilme' diyor. Ona ben fikir liderliği yaptım. Dağılmış iflas etmiş BMC’yi ayağa kaldırdım.

Ne olmuştu?

30 Mart'ta Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen "Türkiye'nin güvenliği ve NATO" adlı konferansa katılan Ethem Sancak, "Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batı'nın pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik" demişti.

Bunun üzerine Sancak AK Parti'den kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Sancak kararı beklemeden AK Parti'den istifa etmişti.

Doğu Perinçek de yaptığı açıklamalarda Sancak'ın iddiasını desteklemişti. Perinçek "'Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik' ifadesi gerçek.1996 yılında Rand Corporaion raporu var. Orada diyorlar ki Tayyip Erdoğan Başbakan olacak. Abdullah Gül Dışişleri Bakanı olacak. Hatta biz onu o zaman yayınladık. Cumhuriyet’te büyük bir söyleşi yaptık. Orada da belirttim. Bu bir gerçek, yani 2002 yılında Türkiye Amerika tarafından erken seçime götürüldü. Ve AK Parti hükümete getirildi" diye konuşmuştu.

 

Gazete Duvar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU