Roger Waters: The Weeknd ve Drake'ten çok, çok daha önemliyim

"Kim olduklarını bile bilmiyorum çünkü o kadar müzik dinlemiyorum"

Roger Waters,  Pink Floyd'dan 1985'te ayrılmıştı (AFP)

Pink Floyd'un eski solisti Roger Waters, Kanadalı şarkıcılar Drake ve The Weeknd'den "çok, çok daha önemli olduğunu" söyledi.

The Weeknd ve Roger Waters, 8 Temmuz'da Kanada'nın Toronto kentinde aynı gece sahne aldı. 78 yaşındaki İngiliz müzisyen, The Weeknd konserinin basında daha fazla yer almasının üstüne bu yorumu yaptı. 

The Globe and Mail'e konuşan Waters, "The Weeknd'in ne ya da kim olduğu hakkında fikrim yok çünkü o kadar müzik dinlemiyorum" dedi. Müzisyen şu ifadeleri kullandı:

Önemli biri olduğunu söylediler. Peki, kendisine bol şans diliyorum. Ona karşı bir durumum yok.

Röportajın devamında başka bir Kanadalı yıldız olan Drake'e de laf atan Rogers, şunları söyledi:

Bu arada The Weeknd ve Drake kusura bakmasın ama ben onlardan çok, çok daha önemli biriyim. Onlar kaç milyar dinlenirse dinlensin hep öyle olacağım.

Hayranları, Roger Waters'a sosyal medyada tepki gösterdi. Bir Twitter kullanıcısı "Roger Waters'ı çok seviyorum, Pink Floyd en sevdiğim gruplardan biri. Ama Rogers'ın yorumu Simpsons'taki buluta bağıran yaşlı adama benziyor" diye yazdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başka bir kullanıcı "Roger Waters'ı çok seviyorum, inanılmaz işler yaptı ama bu 50 yıl önceydi. Artık istifa et" dedi.

Bugüne kadar Drake'in 11 şarkısı Billboard Hot 100 listesinde ilk sıraya yükseldi. Müzisyen, 4 Grammy kazandı ve Spotify'da ortalama 67 milyon aylık dinleyicisi var.

The Weeknd'in "Blinding Lights" şarkısıysa, Billboard'un Tüm Zamanların En İyi 100 Şarkısı listesinde ilk sırada. Şarkıcının 4 Grammy ödülü ve Spotify'da aylık ortalama 75 milyon dinleyicisi var. 

Oyunculuğa da adım atan The Weeknd, HBO dizisi The Idol'da oynayacak. Bir tarikat liderinin pop yıldızıyla ilişkisini konu alan dizide şarkıcıya Lily-Rose Depp eşlik edecek. 6 bölümlük dizinin ilk fragmanı dün (17 Temmuz) yayımlandı.

 

Öte yandan Roger Waters'ın Birleşik Krallık listelerinde ilk sıraya yerleşen bir teklisi ve 6 albümü var. Ünlü müzisyen eski grubu Pink Floyd'la bir Grammy kazandı. Spotify'daysa 550 bin aylık dinleyicisi var.

 

Independent Türkçe, Page Six, The Globe and Mail, Indie Wire

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU