Rusya: "Tahıl koridoru" planı konusundaki dörtlü görüşmeler devam edecek

Zaharova, İstanbul'daki "tahıl koridoru" toplantısında Türkiye, Rusya ve Ukrayna'nın savunma yetkililerinin olası bir anlaşmanın bazı unsurlarını oluşturmayı başardığını belirtti

Fotoğraf: Reuters

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova; Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) arasındaki tahıl konusundaki görüşmelerin devam edeceğini söyledi.

İstanbul'daki "tahıl koridoru" toplantısında Türkiye, Rusya ve Ukrayna'nın savunma yetkililerinin olası bir anlaşmanın bazı unsurlarını oluşturmayı başardığını belirten Zaharova, "Görüşme, dört taraflıydı. Bu sorunla ilgili konular etraflı şekilde ele alındı. Olası anlaşmanın bazı unsurlarının oluşturulması başarıldı ve şimdi bunlar üzerinde Türkiye, Rusya ve Ukrayna orduları tarafından çalışma yapılacak" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zaharova, üç ülkenin savunma heyetlerinin kendi başkentlerinde yapacakları istişarelerin ardından toplantıların aynı formatta devam edeceğini belirtti.

Ukrayna, Rusya ve Türkiye'den askeri heyetler, dün İstanbul'da BM yetkilileriyle Ukrayna'nın Karadeniz'deki limanlarından tahıl ihracatının yeniden başlatılmasını sağlayacak olası bir anlaşmayı görüşmek için biraraya gelmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün yaptığı yazılı açıklamasında toplantının "Olumlu ve yapıcı bir havada" geçtiğini belirterek, "Önümüzdeki hafta Ukrayna ve Rus heyetlerinin yeniden Türkiye'de toplanması konusunda fikir birliğine varıldı. Önümüzdeki hafta yapacağımız bu toplantıda hem bütün detaylar bir kez daha gözden geçirilecek hem de yaptığımız çalışmalar imza altına alınacaktır" demişti.

 

Independent Türkçe, Reuters, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU