Johnny Depp'in avukatlarından yargıya çağrı: "Kararı bozmayın"

Amber Heard'ün yasal temsilcileri harekete geçince tepki gecikmedi

Hukukçular, Depp-Heard davasının televizyonda yayımlanmasının benzer olayların mağdurlarına zarar verebileceğini belirterek uyarmıştı (AP)

İki Hollywood yıldızının arasındaki dava bitse de yankıları sürüyor. 

Karayip Korsanları'nın yıldızı Johnny Depp, eski eşi Amber Heard'e 2018'de Washington Post'ta yayımlanan yazısı sebebiyle ABD'nin Virginia eyaletinin Fairfax kentinde iftira davası açmıştı. 

Avukatları, "aile içi şiddet" konulu görüş yazısında Depp'in şiddet uyguladığının ima edidiğini bildirmişti. Heard karşı dava açsa da jürinin çoğunluğundan 2 Haziran'da Depp'in lehine bir karar çıkmıştı.

Depp'e aile içi şiddet uyguladığını iddia ederek iftira attığı bildirilen Heard'ün 10 milyon dolar maddi, 5 milyon dolar da manevi tazminat ödemesine karar verilmişti. Yargıç, jürinin belirlediği manevi tazminatı fazla bularak miktarı 350 bin dolara düşürmüştü. 

Yaklaşık 6 hafta gündemi meşgul eden davada 7 kişilik jüri heyeti, Heard'e de 2 milyon dolar maddi tazminat ödenmesi gerektiği kararına varmıştı. Bunun gerekçesi, Depp'in avukatının Heard'ün iddialarını "düzmece" olarak nitelendirmesi olmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sonucu kabullenmeyen Heard ve avukatları, bu ay tekrar hamlede bulundu. Kararın bozulması için pek çok gerekçe sunan ekip, jürideki bir kişinin kimliğinin yanlış belirlendiğini ve bu yüzden davanın yeniden görülmesi gerektiğini de belirtti. 

Bunun üzerine Johnny Depp'in avukatları da pazartesi harekete geçip bu itiraza itirazda bulundu. Pazartesi mahkemeye sunulan belgelerde, jürinin kararının mantıksız veya temelsiz olmadığı öne sürüldü. Heard ve ekibinin jürinin kimliğiyle ilgili yaptığı itirazın yersiz olduğu iddia edildi.

Mahkemedeki belgelere göre, jüri üyesi olması için çağrılan 77 yaşındaki adamın yerine, aynı ismi taşıyıp aynı adreste oturan 52 yaşındaki oğlu duruşmalara katılmış. 

Depp'in avukatları, Heard'ün ekibinin davada iki kişi arasındaki yaş farkını anlaması gerektiğini ve bu yüzden şimdi itiraz etmesinin anlamsız olduğunu öne sürdü. 

Johnny Depp'le ilgili bir yasal gelişme de Yalanlar Şehri (City of Lies) filminin 2017'deki çekimleri sırasında mekan sorumlusunu yumrukladığı iddiasıyla ilgili yaşandı. Pazartesi günü davacının avukatları şartlı anlaşmanın sağlandığını duyurdu. Anlaşmanın koşullarıysa henüz açıklanmadı.

Gregg Brooks, şimdi 59 yaşında olan Depp'in kendisini iki kere yumrukladıktan sonra "Şu an bana yumruk atman için sana 100 bin dolar veririm" dediğini iddia etmişti. Dava açmaması için kendisine dayatılan belgeyi imzalamayınca işten kovulduğunu da öne sürmüştü. 

Depp'in avukatlarıysa tüm bu iddiaları reddetmişti.

 

Independent Türkçe, Guardian, AP

DAHA FAZLA HABER OKU