Kılıçdaroğlu 28 Şubat mağduru öğretmeni ziyaret etti: Devletin haksızlığa uğrayanlarla helalleşmesi lazım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Sıradan bir hata değil, insanların hayatlarıyla oynuyorsunuz, gelecekleriyle oynuyorsunuz. Bunun telafi edilmesi lazım. Bunun için de bizim, toplumun, medyanın herkesin öncülük etmesi lazım" diye konuştu

Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecinde öğretmenlik mesleğinden atılan Sultan Kara ve ailesini Ankara’daki evlerinde ziyaret etti. 

Ziyaret sonrası konuşan Kılıçdaroğlu, "Gergin bir toplumdan; birbirini anlayan, birbirini kucaklayan bir topluma dönüşmek istiyoruz. Bununda öncülüğünü yapmak gerekiyor, çaba harcamak gerekiyor, geçmişteki yaraları bir şekliyle tedavi etmek gerekiyor. İnsanlar mağdur edildi, mağduriyetleri dolayısıyla bizim helalleşmemiz ve onların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Geçmişte yaşananların tekrarlanmaması için hepimizin bir şekliyle mücadele etmesi gerekiyor"

Sultan Kara'nın ancak 16 ay öğretmenlik yapabildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öğretmenimiz, 28 Şubat mağduru bir öğretmen. 16 aylık öğretmenlik yapabilmiş ancak. Birinci sınıftaki çocuklara verdiği önem, verdiği değeri anlattı. Onlara nasıl kucak açtığını ifade etti. Yedi müfettişin kendisini nasıl sorguladığını ve sonra görevine son verildiğini, çantasını alarak sınıftan ayrıldığı zaman çocuklara en azından kendisine yapılanı hissettirmemek için özel çaba harcadığını da ifade etti.

Devletin, yapılan bu haksızlıklar dolayısıyla; haksızlığa uğrayanlarla helalleşmesi lazım. Bir hata yaptık, bu hatanın telafi edilmesi lazım. Sıradan bir hata değil, insanların hayatlarıyla oynuyorsunuz, gelecekleriyle oynuyorsunuz. Bunun telafi edilmesi lazım. Bunun için de bizim, toplumun, herkesin öncülük etmesi lazım. Medyanın öncülük etmesi lazım. Geçmişte yaşananların tekrarlanmaması için hepimizin bir şekliyle mücadele etmesi gerekiyor.

Bu meseleyi sistematik bir yolla çözmememiz gerekiyor. Güncel politikalarla değil, günlük politikalarla değil, sistematik bir yolla çözmemiz gerekiyor ve kalıcı olarak çözmemiz gerekiyor. Bu sorunu kalıcı olarak çözdüğünüz andan itibaren zaten; devlet olarak o insanlarla helalleşmiş olursunuz. Bizim amacımız da bu ve bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız.

Salı günü grup toplantısı yerine illerde toplantı yapacak

Diğer yandan Kılıçdaroğlu'nun, TBMM'nin tatile girmesi nedeniyle her hafta salı günü grup toplantısı yerine bir ilde toplantı yapacağı bildirildi.

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre toplantıların düzenleneceği iller Kurban Bayramı'nın ardından belirlenecek.

İllerde, Kılıçdaroğlu'nun hitabından önce milletvekilleriyle toplantı, ardından saha çalışması yapılacak.

Kılıçdaroğlu illerde ayrıca esnaf ve kanaat önderleriyle de görüşecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, toplantılarla ilgili planlamanın henüz yapılmadığını belirterek, "Milletvekili arkadaşlar da olacak, onlarla konuşulur, görüşleri alınır. Ağırlıklı olarak Genel Başkan'ın programına göre ayarlanır. dedi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun katılacağı Milletin Sesi Mitingi'nin üçüncüsü 24 Temmuz Pazar günü Balıkesir'de yapılacak.

 

 

 

Independent Türkçe, AA, ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU