Cemil Çiçek: Bizden sonraki nesillerin geleceğini karatmak istemiyorsak, birbirimizin aklına ihtiyacımız var

“Birçok yanlışı yapıyoruz, sonunda pişmanlık duyuyoruz ama iş işten geçiyor”

Fotoğraf: AA

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Bizden sonraki nesillerin geleceğini karatmak istemiyorsak, birbirimizin aklına ihtiyacımız var” dedi.

Sabah yazarı Yavuz Donat, bir davette bir araya geldiği Cemil Çiçek ile yaptığı görüşmeyi köşesinde paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazıya göre Cemil Çiçek’in değerlendirmeleri özetle şöyle:

Birlik ve beraberlik binasının, 4 ana sütun üzerine inşa edilmesi lazım. Akıl... Ahlak... Adalet... Ve adap. Eğer geleceğimizi... Devlet, siyaset ve iş hayatımızı, bu dört sütun üzerine inşa edebilirsek, emin olun, Türkiye'nin önünde kimse duramaz.

Ne kadar dış güç bir araya gelirse gelsin, ne kadar tertip ve kumpas kuranlar olursa olsun, bunların hepsini defederiz... Ülkemizden uzaklaştırırız... Üzerimizde bir kara bulut gibi dolaşmasına engel oluruz. Ne kadar dış güç bir araya gelirse gelsin, ne kadar tertip ve kumpas kuranlar olursa olsun, bunların hepsini defederiz... Ülkemizden uzaklaştırırız... Üzerimizde bir kara bulut gibi dolaşmasına engel oluruz.

Birçok yanlışı yapıyoruz, sonunda pişmanlık duyuyoruz ama iş işten geçiyor. Dini literatüre hâkim olan vatandaşlarımız bilirler... Farz veya vacip namazlarda bir rükün yanlış yapıldığında, 'sehiv secdesi' imkânı vardır... Yani, 'düzeltme'. Fakat siyasette, sehiv secdesi yapmak mümkün değil... Bir yanlış yapıldığında, telafi etme imkânı çok ama çok zor... Tarihimizde bunun acı örnekleri o kadar çok ki.  Onun için altını çizerek söylüyorum... Bizden sonraki nesillerin geleceğini karatmak istemiyorsak, birbirimizin aklına ihtiyacımız var... Böyle bir süreçten geçiyoruz.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU