Gazprom'la bağlantısı olan bir yönetici daha evinde ölü bulundu

Gazprom'la sözleşmeler yapan bir şirketin başkanı olan Yuri Voronov, başındaki kurşun yarası sebebiyle hayatını kaybetti

Gazprom'la bağlantılı birkaç üst düzey yönetici ölü bulundu (Reuters)

Rus yerel medyası, enerji devi Gazprom'la bağlantılı bir diğer üst düzey Rus yöneticinin daha malikanesinde ölü bulunduğunu bildirdi.

Gazprom'la kazançlı anlaşmalar yapan bir lojistik şirketinin başı olan Yuri Voronov, St. Petersburg yakınlarındaki lüks bir banliyödeki evinin yüzme havuzunda ölü bulundu.

Bildirilenlere göre Voronov, başına aldığı kurşun yarası sebebiyle öldü. Voronov, Gazprom'la Kuzey Kutbu'nda iş yapan nakliye ve lojistik şirketi Astra-Shipping'in kurucusu ve CEO'suydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus basın kuruluşu 47news'e göre, yüzme havuzunun yakınında Grand Power marka bir tabanca ve havuzun dibinde birkaç mermi kovanı bulundu. Rus iş insanı pazartesi günü saat 14:00 sularında bulundu.

İddiaya göre Voronov'un dul eşi, polise verdiği ifadede, eşinin müteahhitleri ve iş ortaklarıyla yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle yakın zamanda aşırı derecede içki içtiğini söyledi.

Voronov'un ölümü, son aylarda Rus gaz sanayisine bağlı 6. ölüm oldu.

Gazprom Invest'in nakliye servisinin başı olan Leonid Şulman, 30 Ocak 2022'de Leningrad yakınlarında ölü bulunmuştu.

Sadece bir ay sonra, Gazprom'da genel müdür yardımcısı olan Alexander Tyulakov 25 Şubat'ta kendi garajında ölü bulunmuştu.

Gazprom'la bağlantısı olmayan ancak servetini petrol ve gaz üzerinden kazanan Ukrayna doğumlu Rus milyarder Mikhail Watford da 28 Şubat'ta İngiltere'nin Surrey kontluğundaki evinde ölü bulunmuştu. Surrey polisi ölümü şüpheli görmemişti.
 

Protosenya ailesi
Sergey Protosenya, eşi ve kızıyla birlikte İspanya'da ölü bulunmuştu (Protosenya ailesi)


Eski Gazprombank Başkan Yardımcısı Vladislav Avayev ile eşi ve kızının cesetleriyse 18 Nisan'da Moskova'da bulunmuştu.

Gazprombank'ın eski başkan yardımcısı Igor Volobuev, CNN'e, polisin öne sürdüğü üzere ölümlerin katilin intihar ettiği bir vaka olduğuna inanmadığını söylemişti:

Avayev'in işi özel bankacılıkla uğraşmaktı, bu da VIP müşterilerle uğraşmak anlamına geliyor.

Çok büyük miktarlarda paradan sorumluydu. Yani, intihar mı etti? Hiç sanmıyorum.

Bence bir şeyler biliyordu ve bir çeşit risk oluşturuyordu.

Bir gün sonra, Gazprom'un kısmen sahibi olduğu gaz üreticisi Novatek'in üst düzey yöneticisi Sergey Protosenya da eşi ve kızıyla birlikte İspanya'da ölü bulunmuştu.

Protosenya, Katalonya'daki bir sahil kasabası olan Lloret de Mar'daki bir apartman dairesinde asılı bulunmuş, karısı ve kızı ise bıçak yaralarından ölmüştü.

Ölümleri katilin intihar ettiği bir vaka olarak soruşturuluyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU