Sunucuları kovulan radyoda "protesto" olarak tüm gün Rage Against the Machine çaldı

Pop müzik yayını yapan radyoda dinleyicileri Killing in the Name parçası karşıladı

Rage Against the Machine'in vokalisti ve söz yazarı Zack de la Rocha, aktivist kimliğiyle de tanınıyor (AFP)

Kanada'da bir radyoda aralıksız olarak Rage Against the Machine'in Killing in the Name şarkısının çalınması dinleyicileri şaşırttı.

Britanya Kolumbiyası eyaletindeki Vancouver şehrinde yer alan Kiss Radio 104.9 FM'in dinleyicileri, çarşamba günü radyolarını açtığında tuhaf bir durumla karşılaştı.

Radyonun takipçileri, muhalif duruşuyla tanınan Rage Against the Machine (RATM) grubunun "Killing in the Name" parçasının tekrar tekrar çalındığını fark etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kimi dinleyiciler, pop ve soft rock türünde müzik yapan grupların parçalarına yer veren radyonun çizgisini değiştirerek daha sert türlere kaydığını düşündü.

Fakat bazı kişiler, radyonun sahibi olan Rogers Sports and Media şirketinin, Kiss Radio'daki sabah programının sunucuları Kevin Lim ve Sonia Sidhu'yu işten çıkardığına dikkat çekerek, RATM parçasının bir protesto olarak çalındığını öne sürdü.

Radyoya telefonla ulaşan dinleyiciler duruma dair net bir açıklama alamadı.

Telefonlara yanıt veren ve kendisini Apollo olarak tanıtan bir kişi, neden sürekli aynı parçanın çaldığına dair bilgi paylaşmayı reddederek, "Söylemem yasak. Ben sadece yayın kabininde oturan bir kişiyim. Rage'in tekrar tekrar çalmasına izin veriyorum" dedi.
 


Adını Sylvester Stallone'un başrolünde oynadığı Rocky serisindeki Apollo karakterinden aldığını söyleyen kişi, arayanlara "Ne düşünüyorsunuz? Beğendiniz mi?" diye de sordu.

Apollo, Birleşik Krallık'ın tanınmış gazetelerinden Guardian'a açıklamasındaysa neden aralıksız olarak aynı parçanın çaldığını bilmediğini iddia etti.

Kapitalizm ve ırkçılık karşıtı duruşuyla tanınan sol çizgideki RATM'in söz konusu parçasında "S**tir git! Bana söylediklerini yapmayacağım" sözleri geçiyor. Radyoda çalınan versiyondaysa küfürlü kısımlar yer almıyor.



Independent Türkçe, Guardian, ET Canada

DAHA FAZLA HABER OKU