Ahmet Hakan: Aykut Erdoğdu'dan bana itiraz var

“Eğer benim amacım kandırmak ve gerçeğin tam tersini söylemek olsaydı, torpil iddialarıyla hiç uğraşmaz, doğrudan yeni eşiniz hakkında söylediğiniz ağza alınmayacak cümleler üzerinde tepinirdim”

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, eşi Tuba Torun’un CHP yönetimine girmesi için torpil yaptığını iddia ettiği Aykut Erdoğdu’nun kendisine gönderdiği mesajı paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında CHP İstanbul Milletvekili Erdoğdu’nun kendisine gönderdiği şu mesajı paylaştı:

Benim eşim benim de yer aldığım genel merkez yönetiminin anahtar listesinde yoktu. Yani bir torpil yapılmadı. Kendisi anahtar listede olmamasına rağmen tek başına delegelerden oy toplayarak, anahtar listede olanlardan daha çok oy alarak, yani listeyi delerek göreve seçildi. Yani benim, eşime torpil yapmam söz konusu değil. Hatta içinde bulunduğum yönetim halihazırda görevde olan Tuba’yı anahtar listeye almayarak büyük haksızlık etti. Ama siz benim torpil yaptırdığımı yazmışsınız. Yani gerçeğin tam tersi. Ve sizi okuyan herkes bu şekilde düşünecek. Siz insanları kandırdınız. Ne diyeyim?

Hakan, Erdoğdu’nun itirazı üzerine şu satırları yazdı:

Kimseyi kandırmak istemem. Gerçeğin milim dışına çıkmak da istemem. Aykut Erdoğdu’nun söylediklerini de doğru kabul etmeye hazırım.

Yeter ki Aykut Erdoğdu, şu iki soruya da cevap versin:

SORU BİR: Madem eşiniz Tuba Hanım için herhangi bir torpiliniz söz konusu olmadı... O halde neden eski eşinizle telefonda konuşurken şöyle bir şey söylediniz: “Kemal Bey’i beş kere aradım, bunu listeye al diye.”

SORU İKİ: Madem eşiniz Tuba Hanım, partiniz CHP’de geldiği her yere bileğinin hakkıyla geldi... O halde neden eski eşinizle konuşurken şöyle bir şey söylediniz: “Oğuz’u (Oğuz Kaan Salıcı) beş kere aradım, ‘Beni çıkarın bunu alın’ diye.”

Ve Aykut Erdoğdu’ya son bir not: Eğer benim amacım kandırmak ve gerçeğin tam tersini söylemek olsaydı, torpil iddialarıyla hiç uğraşmaz, doğrudan yeni eşiniz hakkında söylediğiniz ağza alınmayacak cümleler üzerinde tepinirdim.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU