Binance'in CEO'su Bitcoin'in toparlanmasının yıllar sürebileceğini söyledi

"Bu muhtemelen birkaç ay veya birkaç yıl sürecek" diyen Changpeng Zhao, kimsenin "geleceği tahmin edemeyeceğini" belirtti

Binance, haydutluğa özenenlerin tutuklanmasını sağlayacak bilgi sağlayan herkese ödül sözü veriyor (Reuters)

Binance'in CEO'su, son piyasa çöküşleri sonrası Bitcoin'in 69 bin dolarlık rekorunu yıllarca kıramayabileceğini söyledi.

En büyük kripto para borsasının kurucusu Changpeng Zhao bu tahminini, kripto para piyasası genelinden 2 trilyon dolardan fazla meblağın buharlaşması sonrası The Guardian'la paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Terra'nın UST stablecoin'i dolara endeksli değerini yitirip kardeş para birimi Luna'nın da yüzde 99'dan fazla değer kaybetmesine yol açınca kripto paralar çakılmaya başlamıştı. Sonrasında Celsius kripto para birimi değer yitirmiş ve diğerleri de onunla birlikte çökmüştü.

"Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68 binden 20 bine inen bu fiyat düşüşü göz önüne alındığında toparlanmanın muhtemelen biraz zaman alacağını düşünüyorum. Bu muhtemelen birkaç ay veya birkaç yıl sürecek" diyen Changpeng Zhao, kimsenin "geleceği tahmin edemeyeceğini" de belirtti.

Zhao, Bitcoin'in şu anda 20 bin 490 dolardan işlem gördüğünü ve bu fiyatın "bugün için çok düşük" olduğunun düşünüldüğünü söyledi.

Ama biliyorsunuz 2018'de, 2019'da insanlara Bitcoin'in 2022'de 20 bin olacağını söyleseydiniz, çok mutlu olurlardı. 2018-19'da Bitcoin 3 bin, 6 bin dolardı.

Zhao şöyle devam etti:

Eğer [Bitcoin'in] dibine bakarsanız, şimdi son zirvesinden daha yüksek bir konumda. Bu nedenle ister normal olsun, ister olmasın, sektörün kesinlikle büyümeye devam ettiğini düşünüyorum, fiyattaki dalgalanmalar normal.

Birçok uzman, Coinbase gibi büyük teknoloji şirketlerinin milyonlarca dolar kâr elde etmesine rağmen iş tekliflerini geri çektiği bir "kripto kışı" öngörüyor.

Zhao, piyasa çökmüşken büyümek zorunda kalırlarsa bazı şirketlerin zorlanabileceğini fakat Birleşik Krallık Finansal Yürütme Kurumu tarafından ülkede düzenlenmiş mali faliyetler yürütmekten men edilen Binance'in halen geliştiğini söyledi.

Şu anda birçok projenin kesinlikle zor durumda olduğu hissediliyor çünkü tüm zamanların en yüksek zirvesine ulaşınca, tüm projeler sanki her zaman bu zirvede kalacaklarmış gibi para harcıyor. Bu yüzden şimdi düştüğünde kış gibi hissettiriyor. Fakat nakit tasarrufu yapan projeler açısından hâlâ iyi durumdayız, halen işe alımlar yapıyoruz, büyümeyi sürdürüyoruz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU