"İndirimli yemek vermedi" iddiası... Polisler, tartıştıkları kebapçıyı öldüresiye dövdü

Şile'de polisler tarafından feci şekilde dövülen Ö.A. şikayetçi oldu. Bilinci kapanıncaya kadar dövülen Ö.A.'ya yapılan işkence, güvenlik kameralarına yansıdı

İstanbul'un Şile ilçesinde kebapçılık yapan Ö.A. 10 Haziran'da polis memurları tarafından feci şekilde darp edildi.

Polislerin uyguladığı şiddet nedeniyle baygınlık geçiren Ö.A. yerde baygın halde yatarken bile dövüldü.

Ö.A., kendisine sokak ortasında işkence yapan polisler hakkında şikayetçi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İndirimli yemek istediler" iddiası

İddiaya göre, Ö.A.'yı öldüresiye döven polisler, daha önce kendisinden indirimli yemek istedi. Ö.A. bu isteği reddetti. Daha sonra aynı polisler, Ö.A.'nın işletmesinin paket servisine yardımcı olan A.Ö.'nün, geçmişte sabıka kaydı olması nedeniyle sık sık üstünü aramaya başladı.

Bu aramalardan biri de, darp edilen Ö.A.'nın işletmesinin önünde oldu. Ö.A. bu duruma itiraz ederek, aramanın işletmenin önünde yapılmamasını, müşterilerine kötü göründüğünü söyledi.

Bayıltıp dövmeye devam ettiler

Bunun üzerine polisler Ö.A.'nın da üzerini aradı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, aramadan kısa bir süre sonra, polislerle Ö.A. arasında itiş kakış yaşandı.

İtiş kakışın ardından önce iki polis memuru Ö.A.'yı darp etmeye başladı. Daha sonra iki polise katılan başka polisler de Ö.A.'ya vurmaya başladı. Yere düşen Ö.A., yerde de tekme ve yumruklarla darp edildi. 

Polisler, bilinci kapanan Ö.A.'yı baygın yatarken de dövmeye devam etti. Sokak ortasında işkence gören Ö.A., çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ö.A., iki günlük tedavisinin ardından taburcu oldu.

Polisler hakkında şikayetçi oldu

Şikayetçi olan Ö.A.'nın Şile Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadesi alındı.

Ö.A. ifadesinde kendisini darp eden polisler hakkında gasp suçlamasında da bulundu. Darp edildiği sırada telefonunun polisler tarafından kırıldığını ileri süren Ö.A., dükkandaki mallarına da zarar verildiğini söyledi.

Ö.A. ayrıca, polislerin kendisini uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla karaladığını, evinin ve işyerinin arandığını da ifade ederek, itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı gerekçesiyle de şikayetçi olduğunu belirtti. 

Olayla ilgili cevap hakkını kullanması için pek çok kez ulaşmaya çalıştığımız Şile İlçe Emniyet Müdürlüğü, aramalarımıza yanıt vermedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

Görüntülerin gündeme gelmesinin üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Farklı tarihlerde Şile ilçesi Üsküdar Caddesi üzerindeki bir okul yakınında bulunan işyerinde uyuşturucu madde satışı yapıldığı bilgisi edinilmiştir. Belirtilen iş yeri ile ilgili yapılan çalışmalarda, iş yeri sahibinin 09.06.2022 tarihinde saat 03.10 sıralarında iki kişi ile birlikte görülmesi üzerine, şahısların uyuşturucu madde satışı yapıyor olabileceği değerlendirilmiştir. 

Bunun üzerine kasten yaralama, oto hırsızlığı vb. suçlardan olmak üzere 12 adet suç kaydı olan şüpheli Ö.A’ya müdahale edildiği sırada, şüphelinin yere bir şeyler attığı görülmüş, yere atılan malzemeler kontrol edildiğinde, 3 parça halinde (1.25 ve 1.80 gram metamfetamin ve bir parça 0.25 gram esrar maddesi) uyuşturucu madde olduğu tespit edilmiştir. Şahıs, uyuşturucu madde kullanımı ve satmak suçundan işlem yapılmak üzere yakalanacağı esnada, şüpheli ekiplerimize tehdit ve hakarette bulunmuş, fiziki direnç göstermiştir. Direnç esnasında bir polis memuru kaşından yaralanmış (6 gün işgöremez raporu), şüpheli şahıs ekiplerimizce yakalanmıştır.

Şahsa, Savcı talimatına istinaden “Görevli Memura Mukavemet” ve “Uyuşturucu Madde Kullanmak” suçlarından işlem yapılmış, ayrıca şahsın görevli memurlardan şikâyetçi olması üzerine, savcı talimatı ile Jandarma tarafından görevli memurlar hakkında işlem başlatılmıştır. İhbara konu olan işyerinin ruhsatsız olması sebebiyle iş yeri zabıta ekiplerince kapatılmıştır.
 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU