Selvi: Cumhurbaşkanı'nın maaşı ne kadar artacak?

"Memur ve emeklilere yüzde 40.4 oranında artış yapılacak, Cumhurbaşkanı’nın maaşı ise yüzde 20.2 oranında arttırılacakmış"

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi maaşına yüzde 40 oranında zam yapacağına yönelik iddialara tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın TBMM’ye sunduğu ek bütçenin ardından başlayan tartışmalar hakkında yazdı. Erdoğan’ın maaşına yüzde 40 değil, yüzde 20 zam yapılacağını ifade eden Selvi’nin yazısının bir kısmı şöyle:

Memur, emekli ve asgari ücretle çalışanların gözü temmuz ayında yapılacak olan zamlarda. Çünkü fiyat artışları karşısında geçinmekte zorlanıyorlar. Meclis’e sunulan ek bütçedeki oranlara göre memur ve emekli maaşlarına temmuz ayından sonra yüzde 40.4 oranında artış yapılacak. Ama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve muhalif medyadaki haberlere bakacak olursanız Cumhurbaşkanı Erdoğan maaşına yüzde 40.4 oranında zam yapıyormuş.

Ek bütçede ne deniliyor?

“Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçelerinde yer alan ‘personel giderleri’ ve ‘Sosyal Güvenlik kurumlarına devlet primi giderleri’ ekonomik kodlarını içeren tertiplere, başlangıç ödeneklerinin yüzde 40.5’i oranında, ‘Cumhurbaşkanı ödeneği’ ekonomik kodlu tertibe başlangıç ödeneğinin yüzde 20.2’si oranında ödenek eklemesi yapılacak” deniliyor. Demek ki memur ve emeklilere yüzde 40.4 oranında artış yapılacak, Cumhurbaşkanı’nın maaşı ise yüzde 20.2 oranında arttırılacakmış. Yani yarı yarıya bir oranda.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU