Çiğdem Toker: Çiftçinin kişisel verilerini ifşa

“Bu açıklamanın bir yararı, yönetenlerin gerçeklikten ne kadar koptuğunu bir kez daha sergilemesi oldu”

Fotoğraf: CHP

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı bir toplantıda konuşan 3 çiftçi kadının kişisel verilerini ifşa ettiğini yazdı.

Toker, bugünkü köşe yazısında CHP liderinin haftasonu katıldığı toplantıyı hatırlattı:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Ödemiş'te çiftçilerle bir araya geldi. Sözün dönüp dolaşıp girdi maliyetlerine gelmemesi imkansızdı. Meliha Yılmaz, “Artık zarar etmiyoruz ki. Çünkü battık. Batan hayvancılık zarar eder mi? Artık zarar yok” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Tarım ve Orman Bakanlığı derhal bir açıklama yaparak derdini anlatan üç kadın çiftçinin bilgilerini ifşa etti” diyen Toker, şunları yazdı:

Kaç hayvanları var, kaç lira süt desteği, kaç lira buzağı desteği almışlar, bir bir listeledi. Sanki tarımı gözetmek, çiftçiye destek olmak devletin görevi değilmiş, sanki sağlanan destekler, Tarım ve Orman Bakanı'nın cebinden çıkıyormuş gibi. Gübrede, mazotta yaşanan korkunç artışlar üreticiyi ayakta duramaz hale getirmemiş, sebze, meyve fiyatları eşi görülmemiş biçimde artmamış gibi… Tek derdi ayakta durabilmek olan çiftçinin verilerini açıklamakta gösterdikleri bu tuhaf “cömertliği” keşke “ticari sır” ezberine sığınarak kamu kaynaklarını aktardıkları müteahhit şirketler için de gösterseler, diyecek oluyor insan ama sonra gerçeği hatırlıyor. Bu açıklamanın bir yararı, yönetenlerin gerçeklikten ne kadar koptuğunu bir kez daha sergilemesi oldu.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU