İmamoğlu: Gidip Ankara'yı da teslim alacağız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çalışmalarını engellemek için mahkeme kararlarının bile uygulanmadığı durumlara dikkat çekerek, "İktidar değişmeden bu işler düzelmez" diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) Büyükçekmece’de geçmişte yaşanan su baskınları, sel ve taşkınları sona erdirecek 'Altyapı İnşaatı Temel Atma Töreni'ne katıldı.

İmamoğlu burada yaptığı konuşmada hükümetin Türkiye'yi son 20 yıldır iktidar-muhalefet ayrımıyla yönettiğini kaydetti.

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde yaşadığı bir anıyı anlatan İmamoğlu, Gürpınar Stadı nedeniyle karşı karşıya geldikleri dönemin İBB'sinin stadta hak iddia ettiğini kaydetti.

"Teslim etmemek için mahkeme kararını bile uygulayamıyorlar"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

İmamoğlu şöyle devam etti:

Ne oldu. Biz de gittik, 2019’da kazandık seçimi, Büyükşehir’in de sahibi olduk. Bu sefer de ne diyorlar biliyor musunuz? ‘Burası Milli Emlak’ındır. Burayı Büyükşehir’e de vermeyiz.’ Yazışıyoruz, ediyoruz, yetmiyor mahkemeyi kazanıyoruz. Milli Emlak Genel Müdürü'nü arıyorum iki defa. Ben, bu konulara muhatap olmam ama arıyorum. Gülmek ve onlara üzülerek bu duygularımı aktarmak için arıyorum. Hala cevap verecekler. Teslim etmemek için mahkeme kararını bile uygulayamıyorlar; uygulamıyorlar. Bu konuyu iki hafta önce Sayın Vali’mize de aktardım. ‘Bu konu size kadar gelsin istemezdim ama İstanbul'un Milli Emlak Müdürü burayı İBB’ye niye teslim etmez, hangi akılla’ dedim.  Ben de şimdi halkın huzurunda şikâyet ediyorum. Gürpınar Stadı'nı, halkımıza sosyal tesisler olarak hizmet etmesi için, yüzme havuzunda çocuklarımızın yaz spor okuluna gitmesi için, stadında bir avuç insanın ne çevirdiğini bilmediğimiz birtakım eylem ve iş faaliyetlerinde bulunmasın, orada spor okullarında spor faaliyetlerinde bulunulması için, hukukun ve kanunun, mahkemenin verdiği yetkiyle burayı teslim almamıza hangi duyguyla engel oluyorsunuz? İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü. Kime şikâyet ediyorum? İstanbul Vali’sine şikâyet ediyorum. Şehircilik Bakanlığı’na şikâyet ediyorum. Derhal bu yanlışı düzeltin.  

Ne yapacağız biliyor musunuz? Biz, gidip Ankara'yı da teslim alacağız. Bu, başka düzelmez. İktidar değişmeden bu işler düzelmez. Dolayısıyla hizmetlerimize en güçlü şekilde devam edebilmemiz için, milletimizin huzur içerisinde, barış içerisinde, adil, eşit hizmet alabilmesi için, her yerde geçerli olan, ama Büyükçekmece'de ama Beylikdüzü'nde ama İstanbul'da ama Ankara'da, o bir avuç insanın aklının yerine milletin aklının hâkim olması için gece gündüz çalışacağız. Bu aksiliklerin tamamen sona ermesi için, Büyükçekmece'de, Beylikdüzü'nde, Büyükşehir’de kazandığımız gibi milletçe iktidarı da hep birlikte kazanacağız ve Türkiye'de her şeyin çok güzel olması için çok mücadele edeceğiz.       

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU