Öztrak'tan GES açıklaması: Hiçbir derde deva olmaz, pansuman bile değil

Öztrak, "Yatırımcı kılavuzundan bu kağıtların getirisine baktığınızda, getirisinin, enflasyonun ve devalüasyonun çok altında kalacağı açık" dedi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası CHP Genel Merkezi'nde bugün basın toplantısı düzenledi / Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası CHP Genel Merkezi'nde bugün basın toplantısı düzenledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 10 Haziran'da ilan edilen ‘gelire endeksli senet' (GES) hakkında "Geçtiğimiz günlerde de eski model 'gelire endeksli senetler', sarayın yeni kurtuluş formülü gibi sunuldu. Oysa, yatırımcı kılavuzundan bu kağıtların getirisine baktığınızda, getirisinin, enflasyonun ve devalüasyonun çok altında kalacağı açık. Bu yüksek enflasyon ortamında bu haliyle gelir endeksli senetler hiçbir derde deva olmaz. Pansuman ya da aspirin tedavisi bile değildir" dedi.

"Kimse polisimize yumruk atamaz"

Öztrak, "İstanbul'da bir milletvekilinin polisimize yumruk attığı görüntüler kamuoyuna yansıdı. Polislerimiz kamu görevlisidir. Kendilerine verilen emre göre hareket eder. Bir sorun varsa, o sorun görev yapan polisle değil, ona emir verenlerdedir. Milletvekili ya da herhangi biri kimsenin polisimize yumruk atması kabul edilemez" diye konuştu.

"Erdoğan anlaşılan Van'da her şeyi birbirine karıştırmış"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçme yaşının da kendi iktidarları döneminde düşürüldüğüne yönelik açıklamasının sorulması üzerine Öztrak, "Erdoğan anlaşılan Van'da her şeyi birbirine karıştırmış. Seçme yaşı 1995'te 18'e indirilmişti. Seçilme yaşı da 2006'da 25'e indirildi. Teklifin gerekçesinde Avrupa Konseyi standartlarına vurgu yapılıyordu. Bu düzenleme Meclis'in ezici çoğunluğunun kabul oyuyla, büyük bir uzlaşmayla kabul edildi. Sarayın hukukuna daha fazla önem veren Meclis Başkanı, Meclis hukukuna sahip çıkacak değil" yanıtı verdi.

"Mansur Başkan işinin başındaydı"

"Ankara'da selin yaşandığı gün ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Eskişehir'deki belediye başkanları toplantısında olması eleştirildi ve selin yaşanmasına mazgalların kapalı olmasının neden olduğu belirtildi. Yorumunuz olacak mı" sorusunu Öztrak, şöyle yanıtladı:

Mansur Başkan'ın Eskişehir'de olduğu doğru değil. Öğlen Mansur Başkan işinin başındaydı. Ankara'ya bir yılda yağan yağmurun yarısı bir günde yağdı. Bir afetti. Eskişehir'deki fotoğraflarda Mansur Başkan yok. Mazgallar kapalı değildi. 2019 yılında Mansur Başkan iş başına gelene kadar sel yaşanın bölgelerin tamamına yakınında taşkın önleme projelerini yapmış belediye ama hiçbir yapım çalışmasına ve imalata girişmemiş. Onun yerine dinozor parkı yapmış. Oraya harcanacak paralar, bu projelere gerçekleştirmek için harcansaydı felaketin boyutları bu olmayabilirdi. Mansur Başkan döneminde 1045 km atık su ve yağmur suyu hattı yapılmış. Kendisinden önceki üç yılda 543 km yapılmış. Mansur Başkan döneminde 1 milyon 45 bin 331 km kanal inşaatı yapılmış, kendisinden önceki üç yılda 631 bin 235 metre kanal imalatı yapılmış. Kendisinden önce de iş başında olanlar Mansur Başkan kadar çalışmış olsaydı Ankara bu sıkıntıları yaşamazdı. Başkanımız alt yapıdaki bu açığı gidermek için elinden gelen her şeyi yapıyor

"‘Manipülasyon' diyorlarsa kaybedeceklerini anlamışlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kasım'da seçim yok" ifadelerini kullanması ve sosyal medyadaki anketler için de"“Manipülasyon aldırış etmeyin" demesine Öztrak, "Kimse kusura bakmasın. Bu yönetimin ipiyle kuyuya inilmez. Bundan öncemi seçimlerde ‘erken seçim yok' deyip apar topar seçime gidilmişti. Ama 'kasımda seçim yok' diyorsa sarayın kibirlisi, bu önemlidir. Kasıma kadar bu işi götüremeyeceğini kendisi de anlamış daha erken seçim yapılacaktır. Anketlerle ilgili de manipülasyonu kendileri yapıyorlardı. Bugün anket sonuçlarına ‘manipülasyon' diyorlarsa kaybedeceklerini anlamışlar” dedi. 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU