Erdoğan'dan kurmaylarına talimat: Doktorları teşvik edin

"Pandemi döneminde randevular konusunda sıkıntı yaşandı. Bu sorun yavaş yavaş çözülecek. Konuyla ilgili adımlar atmaya başladık"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların hastanelerden randevu alma konusunda yaşadığı sıkıntı kendisine iletilince kurmaylarına "Konuyla ilgili adımlar atıyoruz. Sorun çözülecek. Doktorları teşvik edin" talimatı verdi.

Türkiye gazetesinin haberine göre AK Parti kurmayları, hastanelerde yaşanan randevu sıkıntısı başta olmak üzere, bazı ilçelerde doktor bulunmaması gibi sorunları Erdoğan’a iletti.

Habere göre, kurmaylar "Bazı hastanelerde de randevu geç veriliyor. Randevu, 10-15 gün sonrasına erteleniyor. Vatandaşlar sağlık hizmeti alma konusunda gecikiyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili "Pandemi döneminde randevular konusunda sıkıntı yaşandı. Bu sorun yavaş yavaş çözülecek. Konuyla ilgili adımlar atmaya başladık" diye konuştu.

Yapılan toplantılarda, kurmayların, Cumhurbaşkanı’na, bazı köylerde ve ilçelerde doktorların görev yapmak istemediğini, bundan dolayı vatandaşın sıkıntı çektiğini, doktorlara zorunlu bir görevin getirilebileceğini söylediği ancak Erdoğan’ın konuya sıcak bakmadığı, bunun yerine doktorların teşvik edilmesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sağlık Bakanlığına bu gibi yerlerde görev yapan doktorlara fazladan ücret verilmesi konusunda bir çalışma yapılması talimatını verdiği ifade edildi.

“Giderlerse gitsinler” demişti

 Erdoğan yurtdışını hedefleyen ve kamu hastanelerinden istifa eden doktorlara “Varsın giderlerse gitsinler. Biz de yeni yetişen hekimlerle, asistanlarla götürürüz” diye tepki göstermişti.

 

Türkiye, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU