Cumhuriyet: Bakan Nebati'nin "Dar gelirlileri düşünmedik" itirafına Erdoğan'dan tepki

"Nebati’nin açıklamayı 'Erdoğan’ın tepkisi üzerine, kabine toplantısı devam ederken yapmak zorunda kaldığı' kaydedildi"

Fotoğraflar: AA

Cumhuriyet gazetesi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati “Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor” şeklindeki ifadesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kızdırdığını yazdı.

Selda Güneysu’nun haberinde Nebati’nin dar gelirlilerle ilgili açıklamasının dün gerçekleşen kabine toplantısında hararetli tartışmalara neden olduğu ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Erdoğan’ın, toplantıda, Nebati’ye, “iktidarın bugüne değin dar gelirliler ile ilgili çeşitli destek ve yatırımlar yaptığını, bu nedenle kendisinin açıklamasında bu yatırımların göz ardı edildiğini ve bu nedenle Nebati’nin sözlerine tepki gösterdiği” ileri sürüldü. Nebati’nin de açıklamayı “Erdoğan’ın tepkisi üzerine, kabine toplantısı devam ederken yapmak zorunda kaldığı” kaydedildi. 

Nebati, açıklamalarının özellikle sosyal medyada tepki görmesinin ardından Twitter üzerinden bir değerlendirme yapmıştı. Bu değerlendirmede “Ekonomi politikalarımızın tasarlanma aşamasında asla göz ardı etmediğimiz temel konulardan biri de dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın gelir düzeyini artırmak, refah seviyesini yükseltmek ve bu doğrultuda gerekli uygulamalarla tedbirleri ivedi bir şekilde hayata geçirmektir” şeklinde görüşler yer almıştı.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU