ABD Temsilciler Meclisi üyesi Steube silah şiddeti oturumunda tabanca çekti

Floridalı meclis üyesi "Evimdeyim. Silahlarımla istediğimi yapabilirim" dedi

(Youtube/Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi)

Silah şiddeti üzerine yapılan tartışmaya Zoom aracılığıyla katılan Cumhuriyetçi Florida Temsilcisi Greg Steube, birkaç silahını gösterdi.

Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi, ABD genelinde bir dizi kitlesel silahlı saldırının ardından silah kontrol önlemlerinden oluşan bir paketi tartışıyordu.

Toplantıya görüntülü arama yoluyla katılan Florida meclis üyesi, pakette şarjörlere sınırlamalar getirecek bazı önlemlere karşı çıkarken ateşli silahlarını sergiledi.

Demokrat Teksas Temsilcisi Sheila Lee, "Umarım o silah dolu değildir" dedi.

Steube, "Evimdeyim. Silahlarımla istediğimi yapabilirim" diye yanıtladı.
 


Twitter kullanıcıları, gösterisinden dolayı Florida kongre üyesiyle alay etti.

Gazeteci Molly Jong-Fast, "Kongre üyesi tüm silahlara sahip olmama ihtimali yüzünden çöküş yaşıyor" diye tweet attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avukat Ron Filipkowski, "Cumhuriyetçiler için komite oturumları, aralarında kimin en acayip şeyi söyleyebileceğini veya en aptalca numarayı yapabileceğini görmek için yapılan bir yarışmadır çünkü kazanan Fox'un gıptayla bakılan en çok izlenen zamanında yayına çıkmayı kazanır" diye ekledi.

Twitter kullanıcısı John Elrod "Greg Steube acınası, korkmuş, küçük bir adam ve her gün silahla dolaşıyor, her zaman birini vuracak bir sonraki kişi olmanın eşiğinde. Bu video birçok sorunu temsil ediyor ve o, resmi bir oturumdaki lanet bir kongre üyesi. Çok fena ayvayı yedik" diye yazdı.

Başka bir hesap sahibi ise tweet'inde, "Amerikan halkının artık daha yüksek kapasiteli şarjörler kullanan silahlara uyan daha az mermi kapasiteli bir şarjörü standart hale getirmenin, silah şiddetini çocuklar ve gençler için 1 numaralı ölüm nedeni olarak tutmaktan daha zor olduğuna inanacak kadar çok aptal ve kalpsiz olduğunu düşündüğünüzü hayal edin" dedi.

Kongre üyesi Katherine Clark'ın ofisi, "Ebeveynler çocuklarını okulda güvende tutmak ister. Cumhuriyetçilerin buna tepkisi ne oldu? Sağduyulu reformlara karşı kimin en acayip muhalefeti yapabileceğini görmek için yarışa tutuşmak. Zorlukları anlamıyorlar ve Kongre'ye ait değiller" diye yazdı.

Jason Charter "Birileri Temsilci Steube'ye tabancalar için daha küçük şarjörler yaptıklarını söylemeli. Sergilediği silahlar için yapılmadığı belli olan şarjörleri yanlış eşleştirmeye çalışan bir aptal gibi görünüyor. Silah üreticileri, şarjör boyutunu sınırlayan eyaletler için daha küçük şarjörler yapıyor" diye tweet attı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU