Putin'in muhalifi Navalni, 15 yıl daha hapis cezası alabileceğini söyledi

İki yıldan uzun sürelik hapis cezasını çeken Kremlin muhalifi, kısa süre önce 9 yıl daha ceza aldı

Aleksey Navalni, Moskova Şehir Mahkemesi'nin bir duruşma salonundaki ekranda görülüyor (AFP)

Aleksey Navalni yeni bir ceza davasında kendisine iddianame hazırlandığını ve 15 yıl daha hapis cezasına çarptırılabileceğini söyledi.

Kremlin muhalifi salı günü sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu anda kendisine aşırılık yanlısı bir örgüt kurma ve yetkililere karşı nefreti kışkırtma yasal suçlamalarının yöneltildiğini söyledi.

Bu iddianame, martta dolandırıcılık ve mahkemeye saygısızlıktan aldığı 9 yıllık cezanın üstüne geldi, ki bu da Navalni'nin şu anda çektiği iki buçuk yıllık cezaya ek olarak gelmişti.

Navalni, Twitter'da, "9 yıllık yüksek güvenlikli cezamın infaz edilmesinin üzerinden 8 gün bile geçmedi ve bugün dedektif tekrar gelip bana resmen yeni bir dava suçlaması yöneltti" dedi.

Meğer memurlara ve oligarklara karşı nefreti kışkırtmak için aşırılık yanlısı bir grup kurmuşum. Ve beni hapse attıklarında, bundan rahatsız olmaya cüret edip miting çağrısında bulunmuşum. Bunun için cezama 15 yıl daha eklemeleri gerekiyormuş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni yasal suçlamalarla ilgili henüz bir doğrulama gelmedi.

Avrupa'daki birden fazla tıp kurumunun yaptığı analize göre Navalni, 2020'de Sibirya'daki bir kampanya gezisi sırasında bir sinir gazıyla zehirlenmişti.

Almanya'da aylarca süren tıbbi tedavinin ardından 2021'in başında Rusya'ya döndüğünde şartlı tahliye ihlallerinden tutuklanmıştı.

Kremlin, Ukrayna'yı istilasının ardından Rusya'daki iç muhalefetini bastırmıp susturmak için on yıllardır süren kampanyasını hızlandırmıştı. Navalni savaş aleyhinde konuşmuş, bir duruşma sırasında Putin'i eleştirip istilayı "aptalca" ve "yalanlar üzerine inşa edilmiş" diye nitelemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU