Stranger Things yıldızı: Akıl hastalığı yoksulluğun doğal bir sonucu

David Harbour gençliğinde kendisine bipolar bozukluk teşhisi konmasından bahsetti

David Harbour, 20'li yaşlarında alkol bağımlısı olduğunu geçen yıl açıklamıştı (Netflix)

Dijital yayın platformu Netflix'te yayımlanan popüler dizi Stranger Things'in yıldızı David Harbour yaşadığı zihinsel zorluklardan bahsetti ve bu sıkıntıların yoksulluktan kaynaklandığını ifade etti. 

Dizide Jim Hopper karakterini canlandıran aktör, 26 yaşındayken akıl hastanesine kaldırıldığı bir ataktan sonra kendisine bipolar bozukluk teşhisi konduğunu söyledi. 

47 yaşındaki aktör, yaşadığı sıkıntıdan bahsederken şunları dile getirdi:

Delilik hali toplumsal açıdan uyumsuz olmakla tanımlanır. Ancak bir açıdan yaşamak için yeterli paraya sahip olmamak da toplumsal uyumsuzluktur.

Akıl hastalıklarının, yoksulluğun doğurduğu doğal bir durum olduğunu belirten aktör sözlerini şöyle sürdürdü:

Dışarı çıkıp öğle yemeği alarak, mağazalara veya başka yerlere giderek topluma katılamadığınızda bu sizi delirtir. Tavuk ve yumurta problemi. İkisi el ele gider.

Ünlü oyuncu en etkili terapi yöntemininse konuşmak olduğunu söyledi. Harbour, zor dönemler geçirdiğini ve kolaylıkla sokaklara düşebileceği anlarda ailesinin kendisine destek olduğunu belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stranger Things'le üne kavuşmadan önce Harbour dünya çapında tanınan bir aktör değildi. Aktör, 35'ine geldiğinde sadece kirasını ödeyebildiği ve yemek alabildiği için kendisini başarılı saydığını söyledi. 

40 yaşına bastıktan bir hafta sonraysa hayli zor zamanlar yaşayan Harbour çok üzüldüğünü ve kirasını nasıl ödeyeceğine dair endişelendiğini belirtti.

Başlangıçta Stranger Things'den de pek umutlu olmayan aktör, çekimler sırasında diziyi sevse de kimsenin izlemeyeceğini düşündüğünü itiraf etti.

Dizinin Netflix'in en popüler yapımlarından biri olmasının ardından Harbour pek çok kişiden tebrik mesajı almış. 

Stranger Things'in 4. sezonu 27 Mayıs'ta izleyicilerle buluştu. 

 

Independent Türkçe, Metro, Mirror

DAHA FAZLA HABER OKU