DP'li Enginyurt'tan SADAT yöneticine: Yüreğin yetiyorsa…

“Bir tane SADAT mı, dadat mı, zıttırık bir örgütü çıkarmışlar, adına şirket diyorlar”

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Bu vatanı Türkiye düşmanları ile iş birliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz” diyen SADAT Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Ergür’e tepki göstererek, “SADAT mı, dadat mı, zıttırık bir örgütü çıkarmışlar, adına şirket diyorlar. Adam geçen gün tehdit ediyor bizi. Diyor ki ‘Biz, Türkiye Cumhuriyeti’ni kanla, canla kurduk. Bu ülkeyi vatan hainlerine sandıkta teslim etmeyiz’. Ulan, yüreğin yetiyorsa sandığı getir de teslim etme, görelim seni hadi” diye konuştu.
Demokrat Parti Ankara İl Başkanlığı’nın olağanüstü kongresi Altınpark’ta  yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Burada konuşan Enginyurt, iktidarın sürekli korku yarattığına dikkati çekti, SADAT tartışmalarına değinerek şunları kaydetti:

Bir tane SADAT mı, dadat mı, zıttırık bir örgütü çıkarmışlar, adına şirket diyorlar. Adam geçen gün tehdit ediyor bizi. Diyor ki ‘Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni kanla, canla kurduk. Bu ülkeyi vatan hainlerine sandıkta teslim etmeyiz’. Ulan, yüreğin yetiyorsa sandığı getir de teslim etme, görelim seni hadi.

Enginyurt, ayrıca şu eleştirilerini dile getirdi:

‘Gençler, Avrupa’yı bir gezin, dolaşın, gelin’ diyor. İyi de amca, neyle gezecekler? Bunlar Mamak, Altındağ’dan Kızılay’a gidecek dolmuş parası bulamıyorlar. Nasıl gezecek bunlar? ‘Gençler, gidin, kafelerde aromalı kahve için’ diyor Cumhurbaşkanı. Recep Abi, sen, aramalı kahve kaç lira biliyor musun? Nasıl içecek bunlar? Bunlar su içemiyorlar.

 

"Melih Gökçek diye bir fırıldak var..."

Haramı maramı unuttu bunlar. Ne yerlerse helal. Geçenlerde, Melih Gökçek diye bir fırıldak var, televizyonda diyor ki ‘Ben hiç haram yemedim’. Doğru diyorsun lan, sen hiç helal yemedin ki haramı nereden bileceksin?

 

ANKA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU