Bill Gates neden kripto paraya yatırım yapmadığını açıkladı

Teknoloji milyarderi çip iddialarını bir kez daha reddetti

Forbes verilerine göre Bill Gates, 123,5 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri listesinde dördüncü sırada (AP)

Teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, kripto para hakkında açıklamalar yaptı.

Sosyal medya platformu Reddit'te perşembe düzenlenen Bana İstediğini Sor (Ask Me Anything) etkinliğine katılan teknoloji milyarderi, hiçbir kripto para birimine yatırım yapmadığını söyledi.

"Değerli getirileri olan şeylere yaptırım yapmayı seviyorum" diyen Gates, şöyle konuştu:

Şirketlerin değeri, harika ürünleri nasıl ürettiklerine bağlı. Kripto varlıkların değeriyse bir başkasının, onlar için ödemeyi kabul ettiği tutarla ölçülüyor. Yani diğer yatırımlar gibi topluma katkı sağlamıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gates daha önce de Bitcoin gibi para birimleriyle ilgili şüphelerini dile getirmişti. Bloomberg'e Şubat 2021'de verdiği söyleşide, bireysel yatırımcıların "Bitcoin çılgınlığına kapılmasından" endişe duyduğunu söylemişti:

Elon Musk'tan daha az paranız varsa dikkatli olmanız gerek. Onun çok parası var ve çok sofistike bir insan, o yüzden onun Bitcoin'leri için endişe etmiyorum.

Adı pek çok komplo teorisinde geçen milyarder, Bana İstediğini Sor'daki cevabında aşıları kullanarak insanları takip etmesini sağlayacak mikroçipleri vücuda yerleştirdiği iddiasını da bir kez daha reddetti:

İnsanların nerede olduğunu neden bilmek isteyeyim ki? Bu bilgiyle ne yapacağım?

Kripto para piyasası, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz oranlarını artırması, artan enflasyonun tüketici talebi üzerindeki etkisi, tedarik zincirindeki aksamalar, Rusya-Ukrayna Savaşı, Çin'deki koronavirüs karantinası ve bunların yarattığı ekonomik kriz korkusu yüzünden dalgalanıyor. LUNA ve stablecoin TerraUSD'deki (UST) kriz de piyasayı olumsuz etkiledi.

68 bin dolarla Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesini gören Bitcoin, bugün yaklaşık 30 bin dolardan işlem görüyor. Ethereum ise yaklaşık 2 bin dolar seviyesinde.

 

Independent Türkçe, Mint, Forbes

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU