AK Parti'li vekil: Cahit Özkan'ın ne yediğine bakmak lazım, bu kafa nasıl oluyor öyle anlarız

Cahit Özkan'ın siyasi kariyerindeki yükselişi Fenerbahçe Orduevi'nin önündeki açıklamasıyla başladı, Birleşik Arap Emirlikleri'ne yönelik sözleriyle düşüşe geçti

Cahit Özkan, AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden 'affını istirham ettiğini' duyurdu / Fotoğraf: AA

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalındaki programda "Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye'ye teslim oldu" dedikten sonra partisinin sözcüsü Ömer Çelik'in karşı açıklamasıyla başlayan sürecin ardından, Grup Başkanvekilliği görevinden alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cumhurbaşkanı azarladı" iddiası

Çelik'in "Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" diyerek yanıt verdiği Özkan'ın görevi bırakmasının istendiği ve bu talebe karşı direndiği iddia ediliyordu. Hatta Özkan'ın AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından azarlandığı da ifade ediliyordu.

Görevden affını 'istirham etmiş'

Süreç, Özkan'ın son dönemde moda olan şekilde, 'görevden affını istirham etmesiyle' sonuçlandı. Twitter hesabında "AK Parti Grup Başkanvekili, AK Parti MYK Üyesi, Denizli Milletvekili, Hukukçu" unvanlarını kullanan Özkan, görevden alınmasından sonra değişiklik yaptı.
 


Özkan’ın, hesabında yaptığı değişiklikle grup başkanvekili unvanının yanı sıra, MYK üyesi titrini silmesi de dikkat çekti. 
 


Yüzde 75 oy hedefi vardı

Özkan'ın görevden alınma sürecini başlatan sözleri söylediği programda dikkat çeken bir başka ifadesi daha vardı. Cumhur İttifakı'nın 2023 yılındaki seçimlerde yüzde 75'in üzerine çıkacağını ileri süren Özkan, bu iddiasını geçmişte aynı ittifakın yüzde 53 oy alma başarısını göstermesine dayandırdı.

Kariyeri orduevi önündeki açıklamayla yükselişe geçmişti  

Özkan'ın Balyoz soruşturması sırasında Fenerbahçe Orduevi'nin önünde Hukukçular Derneği adına yaptığı basın açıklamasıyla yükselişe geçen siyasi kariyerinde, AK Parti Grup Başkanvekilliği'nden alınmasıyla düşüş başlamış oldu.
 


AK Parti'li vekil: Bu kafaya nasıl ulaştığını...

Özkan'ın yaşadığı süreci konuştuğumuz isminin yazılmasını istemeyen AK Partili bir milletvekilinin yorumu ise çarpıcı oldu:

Ne yiyor, ne içiyor incelememiz lazım. Bu kafaya nasıl ulaştığını ancak yediğini içtiğini inceleyerek anlayabiliriz.

"Özdağ bir vakadır"

Geçmişte bakanlık ve başbakan yardımcılığı görevini üstlenmiş AK Parti’li vekil, mülteci konusunda ön plana çıkan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'la ilgili de yorum yaptı: 

Ümit Özdağ bir vakadır. Benim çalışma alanım, o vakayı anlamak için yeterli değil.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU