Hasan Nasrallah, Suriye’deki Hizbullah güçlerini azalttıklarını ilan etti

Lübnan’daki Hizbullah örgütünün lideri Nasrallah, “Bazı yerlerdeki askerlerimizin sayısını düşürdük” dedi

Hasan Nasrallah / Fotoğraf: qudsna.com

Lübnan’daki yerel bir televizyondan canlı yayınlanan konuşmasında Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suriye’deki Hizbullah askerlerinin sayısında azaltmaya gittiklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2006 İsrail-Lübnan Savaşı’nın yıl dönümünde örgüt adına yayın yapan El Menar televizyonun konuşan Nasrallah, “Suriye devleti toparlanıyor ve hükmü devam ediyor. Artık Suriye’de geri dönüş yok” dedi.

Hizbullah’ın Suriye’deki mevcudiyetini de değinen Nasrallah, şu ifadeleri kullandı:

Suriye'nin tüm bölgelerindeki varlığımızı hala korumaya devam ediyoruz. Suriye'de yeniden konumlandırmaya gitmenin yanı sıra mevcut duruma bağlı olarak da bazı yerlerdeki sayılarımızı düşürdük ancak Suriye'den tamamen çekilme zamanı henüz yaklaşmadı.
 

"ABD bizimle iletişim kanallarını kurmaya çalışıyor"

Nasrallah, ABD'deki mevcut yönetimin arabulucular üzerinden Hizbullah ile iletişim kanalları açmaya çalıştığını iddia etti.

İsrail'in Lübnan'ın deniz ve hava sahalarına yönelik tekrarlanan ihlallerini de hatırlatan Nasrallah, devlet bu konuda herhangi bir adım atmadığından kendilerinin konuyu gözden geçirebileceklerine işaret etti.

Tahran yönetiminin her türlü diyaloğa açık olduğu görüşünü aktaran Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İran ile Suudi Arabistan arasında olası bir diyaloğu destekleyeceklerini belirtti.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisinden (OFAC) 9 Temmuz'da yapılan yazılı açıklamada, Lübnan Parlamentosundaki 2 Hizbullah milletvekilinin ilk kez yaptırım listesine eklendiği duyurulmuştu.

2'si milletvekili olmak üzere Hizbullah mensubu 3 kişinin yaptırım listesine alındığı belirtilen açıklamada, "Bugünkü yaptırımlar, Hizbullah'ın siyasi eylemleriyle şiddet içerikli eylemleri arasında bir fark olmadığını da göstermektedir. ABD, Lübnan hükümetini, İran ve onun terörist uzantılarından koruma çabalarına devam edecektir." ifadeleri yer almıştı.

ABD yönetiminin 2017'den bu yana 50'den fazla Hizbullah yetkilisini yaptırım listesine aldığı belirtiliyor.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU