Johnny Depp hayranları bu kez de Marilyn Manson'a arka çıkıyor

Twitter'da Marilyn Manson'ı destekleyen yüzlerce paylaşım yapıldı

Johnny Depp, Amber Heard'e açtığı davada verdiği ifadede "Bir keresinde Marilyn Manson'a çok konuşmayı kesmesi için hap verdim" demişti (Fotoğraflar: AP)

Hollywood yıldızı Johnny Depp'in hayranları, hakkında birçok cinsel saldırı iddiası olan müzisyen Marilyn Manson'ı savunarak dikkat çekti. 

Amber Heard'ün, eski eşi Depp'i itibarsızlaştırmak için yalan söylediğini düşünen ve #JusticeforJohnnyDepp (Johnny Depp İçin Adalet) kampanyası düzenleyen hayranlar Twitter'da bu kez #IStandWithMarilynManson (Marilyn Manson'ın Yanındayım) etiketiyle paylaşımlar yapıyor. 

Aktörün, Heard'e açtığı iftira davasına 16 Mayıs'a kadar ara verildiğinden dikkatlerini Depp ve Heard'den ayıran hayranlar bu kez Manson'a odaklandı. 

53 yaşındaki Manson ve 58 yaşındaki Depp ilk kez 1990'larda arkadaş olmuştu. Depp'in hayranları tıpkı Manson'ın da aktör gibi asılsız iddiaların kurbanı olduğunu iddia ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başta aktris Evan Rachel Wood olmak üzere birçok kadın, daha önce birlikte oldukları Manson hakkında çok sayıda tecavüz ve istismar iddialarında bulunmuştu.

Twitter'da hem Heard'ü hem de Wood'u hedef alan kullanıcılardan biri, "Marilyn Manson'la ilgili her şeyi açıklığa kavuşturmak için yazıyorum. Hakkında resmi bir suçlama yok, onu suçlayanlar para istedikleri için dava açılmasını talep ediyor. Manson polisle birlikte çalışıyor. Polis belgelerinde tahrifat yapıyorlar" diye yazdı

Bir başka kullanıcıysa, "Evan Rachel Wood, Marilyn Manson'ı tecavüzle suçluyor. Bunu Heart-Shaped Glasses'ın müzik videosunu çekerken yaptığını söylüyor. Eğer bu doğru olsaydı, video YouTube'dan silinirdi ama hâlâ orada. Sadece söylüyorum" ifadelerini kullandı

İstismarla suçlanan isimlere destek veren kullanıcılardan bir diğeriyse, "Hem Johnny Depp hem de Marilyn Manson'ın yanındayım" dedi

Manson ve Depp'in fotoğraflarını paylaşan bir hayran da, "Güzel bir arkadaşlık. Keşke böyle bir arkadaşlığım olsa. Mahkeme salonunda Manson'ın sırasının gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum" sözleriyle desteğini dile getirdi

Bununla birlikte Marilyn Manson'a destek açıklamalarından rahatsızlık duyan hayranlarsa bu etiketi Amber Heard'ün PR ekibinin başlattığını öne sürüyor. Depp'in hayranlarından birisi, "Marilyn Manson'ın değil Johnny Depp'in yanındayız! Bunun arkasında Amber Heard'ün PR ekibi var" dedi

Los Angeles Polis Teşkilatı, Manson'a yönelik tecavüz iddialarına dair soruşturma yürütse de müzisyen herhangi bir iddiadan ötürü hüküm giymiş değil. 

Bununla birlikte 58 yaşındaki Depp, 36 yaşındaki eski eşi Heard'e 2018'de The Washington Post'ta yazdığı makale nedeniyle iftira davası açmıştı. Makalede Heard istismara maruz kaldığını öne sürmüştü. 

Söz konusu yazıda Depp'in adı geçmese de aktörün avukatları makalenin yanlış bir şekilde Heard'ün evliyken şiddet gördüğünü ima ettiğini düşünüyor. Depp bu nedenle 50 milyon dolar tazminat talep ediyor.

 

Independent Türkçe, The New York Post, NME

DAHA FAZLA HABER OKU