Madonna vajinasının üç boyutlu modelini savundu: "Sanata hayat veriyorum"

Pop yıldızının NFT koleksiyonu sosyal medyada büyük tartışma yaratmıştı

Madonna son dönemde Instagram'da paylaştığı fotoğraflarıyla sık sık gündeme gelmişti (AFP)

Amerikalı pop ikonu Madonna, Beeple olarak bilinen dijital sanatçı Mike Winkelmann'la hazırladığı nitelikli fikri tapu (NFT) koleksiyonuna yönelik eleştirilere rağmen projesini savundu. 

63 yaşındaki şarkıcı, Winkelmann'la yaptığı sohbet sırasında hem sanata hem de yaratıcılığa hayat verdiğini dile getirdi. Madonna bahsi geçen sohbetin videosunu çarşamba Instagram hesabında paylaştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarkıcının çıplak görüntülerinin olduğu koleksiyondaki vajinasının 3D modeli sosyal medyada büyük tartışma yaratmıştı. 

Madonna'ya tepki gösterenlerden biri sosyal medyada, "Bu her neyse BERBAT" diye yazmıştı. Bir diğeriyse, "Madonna neresinin NFT'sini satıyor? Aman lanet olsun bu b*ka, ben yokum" demişti. 

Teknolojinin Annesi (Mother of Technology), Yaratılışın Annesi (Mother of Creation) ve Evrimin Annesi (Mother of Evolution) adlı üç farklı NFT video üretiminin yer aldığı koleksiyondaki görüntüler epey yankı uyandırmıştı. Madonna'nın vajinasından böcek, kelebek ve ağaç çıkan görseller özellikle çok konuşulmuştu. 

Bununla birlikte şarkıcı sosyal medya hesabında yayımladığı sohbette, "Zamanın başlangıcından bu yana kadınlar ne yapıyorsa onu yapıyorum, yani doğum yapıyorum" ifadelerini kullandı. 

Madonna sözlerini şöyle sürdürdü:

Ama daha varoluşsal bir düzeyde, sanata ve yaratıcılığa hayat veriyorum ve bu ikisi olmadan kendimizi kaybederiz.

Pop yıldızı, "Bu videoları oluşturmak için çok fazla düşünce üretilmesi ve tartışma yapılması gerçekten önemli" diye ekledi. 

 

 

Madonna ve Winkelmann projede tam olarak neyi tasvir etmek istediklerini konuşarak sohbetlerini sürdürdü. 

Madonna şöyle bir espri yaptı:

Diyorum ki içimden ürkütücü sürüngenlerin çıktığı bir ormana ihtiyacımız var. Vajinamdan robot kırkayak sık sık çıkmıyor. Bir kadın olarak hayattaki yolculuğum bir ağacınkine benziyor. Küçük bir tohum olarak başlayıp her zaman Dünya'nın direncine karşı koymak. Yerçekiminin sonsuz ağırlığına.

Şarkıcı ayrıca projeyle ilgili olarak çarşamba yaptığı açıklamada "yaratılış konseptini sadece çocuğun, bir kadının vajinasından dünyaya geliş yolu olarak değil, aynı zamanda sanatçının yaratıcılığı hayata getirme şekli olarak da incelemek istediğini" söylemişti. 

NFT'den elde edilen gelir National Bail Out, V-Day ve Voices of Children adlı hayır kurumlarına verilecek. 

 

Independent Türkçe, The New York Post, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU