Tim Burton'ın Marvel ve DC'den hangisini tercih ettiği ortaya çıktı

Örümcek-Adam senaristi David Koepp, ünlü yönetmenin 2002'deki kararını açıkladı

Tim Burton'ın yönettiği Batman, 1989'da 411 milyon dolar hasılat getirmişti (AFP)

2002'de vizyona giren Örümcek-Adam'ın (Spider-Man) senaristi David Koepp, Tim Burton'ın projede neden yönetmenliği üstlenmediğini açıkladı. 

Burton'ın yerine yönetmen koltuğuna Sam Raimi'nin oturduğu film vizyona girdiği dönem süper kahraman yapımlarını hayli popüler hale getirmişti. Tobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst ve James Franco'nun rol aldığı yapımın birçok sahnesi ikonikleşmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak tüm başarısına rağmen Raimi proje için düşünülen ilk yönetmen değildi ve muhtemel adaylar arasında Burton'ın yanı sıra David Fincher ve Chris Columbus da vardı. 

1989'daki Batman ve 1992'deki Batman Dönüyor'la (Batman Returns) beğeni toplayan Burton dönemin süper kahraman denince akla gelen ilk yönetmenlerinden biriydi. 

Örümcek-Adam'ın vizyona girişinin 20. yıldönümü için Variety'ye verdiği röportajda Koepp, Burton'ın projeyi neden reddettiğini açıklığa kavuşturdu. Senarist, Columbia Pictures'ın eski başkanı Amy Pascal'ın Burton'la görüştüğünü ancak bunun verimli bir toplantı olmadığını söyledi. 

Koepp röportajda şu ifadeleri kullandı:

Amy Pascal'ın bana Tim Burton'la buluştuğunu ve yönetmenin toplantıda kendisine, 'Sanırım ben DC adamıyım' dediğini anlattığını hatırlıyorum. İşi almak için gerçekten çaba sarf etmeyen biri gibi görünüyordu.

Batman karakterlerinin Burton'ın gotik dünyasına kolayca uyarlanması ancak Örümcek-Adam'ın buna pek elverişli olmaması yönetmenin kararını etkilemiş olabilir. 

Bununla birlikte Burton filmlerinde Bruce Wayne'i oynayan Michael Keaton, 23 Temmuz 2023'te vizyona girmesi planlanan Flash'ta rolünü tekrarlayacak. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU