Kılıçdaroğlu'ndan Gezi kararına tepki: Az kaldı; bu zulme son vereceğiz ve adaleti yeniden tesis edeceğiz!

CHP lideri, “Gezi direnişi; dayanışmaya, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye adanmış bir millet hareketiydi” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet, diğer sanıkların 18'er yıl hapis cezası aldığı Gezi Davası kararına tepki gösterdi.

CHP lideri, “Az kaldı; bu zulme son vereceğiz ve adaleti yeniden tesis edeceğiz!” dedi.

Twitter’dan “Gezi direnişi; dayanışmaya, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye adanmış bir millet hareketiydi” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “Ülkemize karabasan gibi çöken bu zorba ve hukuk tanımaz iktidar, maalesef hukuku ayaklar altına almaya devam ediyor…” görüşünü paylaştı.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Az kaldı; bu zulme son vereceğiz ve adaleti yeniden tesis edeceğiz!

Karar açıklandı

Davada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların son sözlerini alınmasının ardından hükmünü açıkladı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Osman Kavala'yı, TCK'nın 312/1 maddesi gereğince, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışları ile sabit olan eylemleri işleme biçimini dikkate alan heyet, takdiri indirim uygulamadı.

Verilen ceza süresi ve infaz koşulları dikkate alınarak Kavala'nın bu suçtan tutuklanmasına karar veren heyet, sanığın "siyasal veya askeri casusluk" suçundan beraatine, bu suçtan tahliyesine hükmetti.

Heyet, sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18'er yıl hapislerine ve bu suçtan tutuklanmalarına karar verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU