Meclis'te CHP ve MHP'li vekiller arasında "rezil belediyecilik" gerginliği

MHP’li Kılavuz’un iddialarına CHP’li Antmen'in yanıt vermesi üzerine Genel Kurulda, CHP ve MHP milletvekilleri arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi gerginliği yaşandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da CHP ile MHP arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi tartışması yaşandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un, Mersin Büyükşehir Belediyesi için "Mersin bu derece rezil bir belediyeciliği hak etmiyor" dediğini hatırlatarak, sosyal belediyecilikte çığır açan Mersin Büyükşehir Belediyesine yapılan bu ithamı kabul etmediklerini söyledi.

MHP'li Kılavuz'dan "terörsitler işe alındı" iddiası

Sataşmadan söz alan Kılavuz, Mersin Büyükşehir Belediyesinde çalışan ve vatanına, milletine samimiyetle bağlı olan 3 bin 500 kişinin işten çıkarıldığını, 6 bin 500'e yakın işçinin alındığını belirtti. Kılavuz, "Alınan işçilerin arasında terör örgütü PKK ve YPJ'nin paçavrasını paylaşıp şu an Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanların olduğunu üzülerek paylaşmak istiyorum. Mersin'de birçok insanımızın ekmeğine kan doğrayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP zihniyetini kınıyorum" diye konuştu.

Gerginlik yaşandı

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel'in Kılavuz'a tepki göstermesi üzerine CHP ile MHP milletvekilleri arasında gerginlik çıktı. Gerginliği araya giren diğer milletvekilleri yatıştırdı.

klavuz.jpg
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in kürsüden yaptığı konuşmanın üzerine MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve Antmen arasında tartışma çıktı​​​​​​​ / Fotoğraf: AA

 

Daha sonra konuşan CHP'li Antmen, "Ayıp ediyorsunuz. Terörle iltisakı varsa bu kişinin belediyede çalışma imkan ve ihtimali yok. Varsa lütfen suç duyurusunda bulunun" dedi.

CHP ile MHP milletvekilleri arasında karşılıklı laf atmaların sürmesi üzerine TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, birleşime ara verdi. Gerginlik verilen arada da bir süre devam etti.

Kılavuz'un, "PKK'nın paçavrasını paylaşan şahıs şu anda Mersin Büyükşehir Belediyesinde çalışıyor mu, çalışmıyor mu? Mersin Büyükşehir Belediyesinde PKK'lıları, memlekete kurşun sıkanları istihdam ediyorsunuz" demesi üzerine CHP ile MHP milletvekilleri arasında tekrar tartışma yaşandı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU