Metropollerde eylem yapmayı planlayan 2 PKK'lı, 3 kilo plastik patlayıcıyla yakalandı

. Operasyonda, uzaktan komuta edilerek patlatılan 3 kilo C-4 patlayıcı madde ele geçirildi

Fotoraf: AA

Jandarma tarafından Suriye ve Şanlıurfa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, metropollerde eylem yapma hazırlığında bulunan 2 PKK'lı, 3 kilo patlayıcıyla yakalandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Suriye'de bulunan üst düzey PKK/PYD/YPG mensuplarının talimatıyla Türkiye'de sansasyonel amaçlı bombalı eylemler yapmak maksadıyla bir grup PKK'lıya özel eğitim verilerek yasadışı yollarla sokulacağı bilgisi üzerine, Jandarma İstihbarat Komutanlığı harekete geçti.

Eylem yapacak PKK'lıların bulunması için özel ekip oluşturuldu. Özel ekip, 2 PKK'lıyı tespit ederek takibe aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye ve Şanlıurfa'da eş amanlı operasyon

Jandarma tarafından Suriye Resulayn ve Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 2 PKK'lı yakalandı. Operasyonda, uzaktan komuta edilerek patlatılan 3 kilo C-4 patlayıcı madde, bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, ateşleyici ve başlatıcı düzenekler ile elektronik materyal ele geçirildi.

Ayrıca teröristlere patlayıcıların taşınmasında yardım eden 7 şüpheli de gözaltına alındı.

PKK'lılara metropollerin başta olduğu yerlerde eylem yapma talimatının Suriye Haseke'de bulunan üst düzey bir örgüt mensubu tarafından verildiği belirlendi.

Yakalanan PKk'lılara, yurtiçinde bombalı eylemler yapmak üzere Suriye'de özel olarak keskin nişancı, mayın döşeme, istihbarat toplama ve sabotaj eğitimi verildiği, iki teröristin ve iş birlikçilerinin Suriye'de harekat bölgelerinde bulunan güvenlik güçlerine, sivil halka yönelik gerçekleştirilen birçok bombalı saldırının da failleri arasında yer aldığı tespit edildi.

Duran Kalkan: Türkiye'de olacak bu savaş, metropollerde çok daha etkili bir savaş durumu gelişecek

PKK'nın lider kadrosundan Duran Kalkan Türkiye'nin askeri operasyonlarının ardından salı günü yaptığı bir açıklamada "Düşman bizi bazı alanlarda kuşatıp sınırlandırıp böyle mevzi savaşına çekmeye çalışıyor. Biz ise savaşı yayacağız. Bakur'da olacak, Türkiye'de olacak bu savaş, metropollerde çok daha etkili bir savaş durumu gelişecek. Kentlerde gelişecek, ovada gelişecek, dağda gelişecek. Yani buna göre hazırlıklar yapılmıştır" ifadesini kullanmıştı.

 

 

AA, Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU