İmamoğlu TÜGVA'nın kullandığı parsellerin Eyüpsultan Belediyesi'ne devredilmesini veto etti

AK Parti ve MHP'nin oylarıyla Eyüpsultan Belediyesi'ne bedelsiz tahsis edilmesi kararı çıkmıştı

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’ye ait parsellerin Eyüpsultan Belediyesi'ne devredilmesiyle ilgili Meclis kararını veto etti.

İBB Meclisi'nde AK Parti ve MHP'nin oylarıyla TÜGVA’nın kira ödemeksizin kullandığı parsellerin AK Parti yönetimindeki Eyüpsultan Belediyesi'ne tahsis edilmesi yönünde geçen ay karar alınmıştı.

İBirgün'de yer alan habere göre; İBB Meclisi’nin nisan ayı toplantı gündeminde İmamoğlu’nun TÜGVA Genel Merkezi tarafından otopark ve bahçe olarak kullanılan parsellerin Eyüpsultan Belediyesi’ne, 10 yıllığına bedelsiz tahsis edilmesiyle ilgili geçen ay alınan İBB Meclis kararını veto ettiği ortaya çıktı.

İBB Meclis kararını veto eden İmamoğlu, sözkonusu kararı yeniden görüşülmek üzere Meclise iade etti. Meclis kararı yeniden görüşecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti istemişti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, AK Parti’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe gibi isimlerin Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA Genel Merkezi’nin arka bahçesi için geçen ay bir Meclis kararı alınmıştı.

İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti Grubu, hazırladığı bir önerge ile TÜGVA Genel Merkezi’nin bahçe ve bahçe altı otopark olarak kullandığı, İBB’ye ait 5 parselin Eyüpsultan Belediyesi’ne tahsis edilmesi yönünde, CHP ve İYİ Parti gruplarının ret oyu vermesine karşın, oy çokluğu ile karar almıştı.

İBB’nin yeni yönetimi TÜGVA tarafından kullanılan arazinin İBB’nin elinden çıkartılmasıyla ilgili işlemler için inceleme başlatmıştı.

 

 

Birgün

DAHA FAZLA HABER OKU