Elon Musk, Twitter'daki "en sinir bozucu özelliği" açıkladı

Yatırımcılar, Musk’ın Twitter’ı kriptoyla daha uyumlu bir yer haline getireceğini düşünüyor

50 yaşındaki Elon Musk, Forbes verilerine göre 239,6 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengini unvanına sahip (Reuters)

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter'ın en büyük hissedarı olmasının hemen ardından sosyal medya platformundaki "en sinir bozucu" özelliği açıkladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun pazartesi yayımladığı dosyaya göre, teknoloji milyarderi, 3 milyar dolar ödeyerek Twitter'daki yüzde 9,2'lik hissenin sahibi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tesla ve SpaceX CEO'sunun platformdaki ilk işiyse 80 milyondan fazla takipçisi için bir anket açmak oldu.

Ankette kullanıcılara Twitter'da "edit" yani tweet düzenleme butonu isteyip istemedikleri sorusunu yöneltildi. Ankete katılan 3 milyon kullanıcının "evet" dediği görüldü.

Milyarderin hissedarlığıyla ilgili bir önemli nokta da bu ankete yorum gönderen bir kullanıcıyla ilgiliydi.

Pranay Pathole adlı kullanıcı, "Elon, bu kripto spam botlarıyla ilgili bir şeyler yapmalısın" diye yazdı:

Gerçekten sinir bozucu olmaya başladılar. 'Gerçek' bir insan olduklarını kanıtlamaları için doğrulama sistemini geliştirmek bu konuda yardımcı olacaktır.

Musk ise kullanıcıya verdiği cevapta kripto botlarının platformun "en sinir bozucu" özelliği olduğunu söyledi:

Evet, bana kalırsa Twitter'daki en sinir bozucu sorun.

 


Kripto spam botları, Twitter kullanıcılarını kandırarak kendilerine Bitcoin ve diğer kripto paralardan göndermelerini isteyen sahte hesapları ifade ediyor.

Musk'ın ve kripto paralarla ilgilenen diğer birçok ünlü ismin profili bu dolandırıcılar tarafından sıklıkla taklit ediliyor.

"Musk, Twitter'ı kriptoya uyumlu bir yer haline getirebilir"

Bu arada bazı yatırımcılar, kripto para ve özellikle de Dogecoin sevgisiyle tanınan Musk'ın Twitter'ı kriptoyla daha uyumlu bir yer haline getireceğini düşünüyor.

Binance Labs yatırım direktörü Ken Li, Musk'ın yatırımının platformun kripto girişimlerini ilerletebileceğini ve hatta Dogecoin'in platforma entegre olmasını sağlayabileceğini söyledi.

"Twitter'ın Elon'un sevilen Dogecoin'ini benimsemeye başlayıp başlamayacağını göreceğiz" diyen Li, sözlerini şöyle sürdürdü:

Elon, daha merkeziyetsiz ve sansüre dirençli bir sosyal medya platformu kavramı hakkında her zaman çok açıktı ve bu, blok zinciri ve Web3 teknolojisinin etkinleşmesini sağlayabilecek bir şey.

Twitter'ı sert eleştirmişti

Öte yandan Musk'ın Twitter yatırımı kullanıcılar arasında büyük bir şaşkınlığa da neden oldu. Zira teknoloji milyarderi, birkaç gün önceki paylaşımlarında platformu sert eleştirmişti.

Twitter'ın demokratik olmadığını ve platformda ifade özgürlüğünün kısıtlı olduğunu ima eden Musk, kullanıcılarına Twitter'ın ifade özgürlüğü ilkesine bağlı kalıp kalmadığını sormuştu. Milyarderin açtığı ankette çoğunluk "Hayır" cevabını vermişti.

Musk anket sonuçlarına net bir yanıt vermezken, kendi sosyal medya platformunu kuracağına yönelik yorumlar yapılmıştı.

Yeni platformun logosunda Dogecoin kullanmasını öneren bir kullanıcıya yanıt veren Musk, bu fikri beğendiğini söylemişti.

 

Independent Türkçe, Coin Telegraph, Money Control

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU