Amedspor-Fenerbahçe kadın futbol maçında olaylar çıktı... "TFF, videoları izlesin; kendi gözlemcilerinin raporlarına baksınlar"

Liderliğe oynayan Fenerbahçe ile ligde kalma mücadelesi veren Amedspor Kadın Futbol Takımları arasında oynanan maç, son dakikada verilen penaltı nedeniyle karıştı. İki takımdan da yaralılar var

Turkcell Kadınlar Futbol Süper Ligi'nin 17'nci haftasında Amedspor'a konuk olan Fenerbahçe, 90+8'inci dakikada penaltıdan galibiyete ulaşınca saha karıştı. İki takımın teknik direktörü kırmızı kart görürken, bazı oyuncular da yaralandı. 

Şeyhmuz Özer Spor Tesisleri'nde bugün oynanan maçta ilk golü ev sahibi Amedspor, 11'inci dakikada Güzide Alçu'nun firik golüyle buldu.

Konuk takım 20'nci dakikada eşitliği Errin Yenney ile sağlarken, ilk yarı bu skorla sona erdi. 

İkinci yarısı gergin geçen maçın 65'inci dakikasında Fenerbahçe Teknik Direktör Yardımcısı Onur Başar, futbolculara küfür ettiği, Amedspor teknik heyetinden bir kişi de Başar'a hakaret ettiği gerekçesiyle kırmızı kartla sahadan atıldı. 

90+8'inci dakikasında Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı gerilimi daha da yükseltti. Sarı Lacivertliler, Kenya Cordner'in penaltı golüyle 2-1 öne geçerken, 102'nci dakikada taç atışı sırasında yaşanan tartışma sonrası iki takımın oyuncuları saç başa kavga etti. Her iki takımdan da yaralananlar oldu. 
 

1.jpeg
Fotoğraf: Veysi Polat/Independent Türkçe​​​​​​​

 

Yaşananlara tepki gösteren taraftarların sahadan ayrılmak istememesi üzerine olay yerine takviye çevik kuvvet ekipleri gelirken, Fenerbahçeli futbolcular yarım saat sonra sahadan polis eskortu eşliğinde ayrıldı.


Fenerbahçe Teknik Direktörü: Olaylarda hakemin de etkisi var

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nihan Su, Amedspor maçında yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Son derece üzgün" olduğunu ifade eden Nihan Su, "Gerçekten hiçbirimizin istemediği görüntülerdi. Kadınların futbol oynadığı sahada böyle bir durumla karşılaşmak bizi fazlasıyla üzdü. Camiamızı, taraftarlarımızı, oyuncularımızı fazlasıyla üzdü" dedi.
 

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nihan Su.jpg
Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nihan Su

 

"Aslında baktığımızda ilk devrede yaşadığımız ve oyun içerisinde hiçbir şekilde bir problem olmadan bitirdiğimiz bir 3-1'lik maçımız vardı. Sonrasında tabii bu şehre geldik. Burada da en iyi şekilde karşılandık, maça da o şekilde başladık. Hatta diğer ekibin gerek teknik ekibi, gerek idari ekibi gerek yöneticileri ve oyuncularıyla da oldukça samimi bir ortamda maça çıktık" diyen Su, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ama sonrasında tabii maçın hakeminin de buna biraz müsaade etmesiyle birlikte ikinci golü bulduktan sonra oyuncumuz taç kullanırken orada oyuncumuza -savunmasız olan oyuncumuza- birdenbire diğer takımın oyuncusu gelerek fiziksel bir şiddette bulundu. Tabii o görüntülerin anlık yaşanması bizim de orada müdahale etmemizi gerektirdi ve olayın içine diğer oyuncuların dahil olup, bizim de kenardaki oyuncularımızın içeriye girmesiyle birlikte ki görüntüler elinizde zaten mevcut, tekmeleyerek, her birisine şiddetli bir şekilde vurarak bizim de istemediğimiz görüntüler oluştu.
 

2.jpg
Fotoğraf: Veysi Polat/Independent Türkçe​​​​​​​

 

Amedspor As Başkanı'ndan TFF'ye çağrı

Independent Türkçe'ye açıklamada bulunan Amedspor As Başkanı Cahit Akın da, hakemin yanlı kararlar verdiğini, konuk takımın erkek teknik direktörünün de futbolculara ağza alınmayacak küfür etmesinin tansiyonu yükselttiğini ifade etti.
 

Amedspor As Başkanı Cahit Akın.jpg
Amedspor As Başkanı Cahit Akın / Fotoğraf: Veysi Polat/Independent Türkçe​​​​​​​

 

Akın, "Söz konusu Amedspor olunca hakemler tüm düdükleri aleyhimize çalıyor. Federasyona çağrı yapıyoruz. Videoları izlesinler, kendi gözlemcilerinin raporlarına baksınlar. Ortada ciddi haksızlık ve vicdansızlık var. Hukuki olarak hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu.


Fenerbahçe yöneticisi: Üzgünüz, takımımız 45 dakika mahsur kaldı

Independent Türkçe'ye konuşan Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş, yaşanan olaylar nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, "Teknik direktörümüzün küfür ettiğini henüz bilmiyoruz. Kendisiyle konuşacağız. Sahada yaşanılanları kabul etmemiz mümkün değil. Futbolcularımıza saldırı var" ifadelerini kullandı. 
 

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş.jpg
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş / Fotoğraf: Twitter

 

Can Gebetaş, "Maçtan sonra Amedspor Kulübü Başkanı'nı defalarca aradık, ancak telefonlarımıza çıkmadı. Futbolcularımızın can güvenliklerinin olmaması nedeniyle soyunma odasında 45 dakika bekletilmesi skandaldır" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU