Kahta’da ilk: Nemrut Badem Çiçeği Festivali

Festival Adıyaman Valiliği ve Kahta Kaymakamlığı tarafından organize edildi

Fotoğraf: Instagram

Türkiye'de 50.580 dekar dikili alanla en fazla badem ağacının dikili olduğu Kahta'da bu yıl ilk defa Nemrut Badem Çiçeği Festivali düzenlendi.

Adıyaman Valiliği ve Kahta Kaymakamlığı tarafından organize edilen festival badem bahçesi gezisi ile başladı.

Vali Çuhadar, "100 bin dekarın üzerinde ekili badem bahçelerimiz ve 30 bin tonun üzerinde üretimimiz var. Bademde bu kadar söz sahibi olan ilimize tabii ki badem festivali yakışır. Dün Nemrut Dağı'nın karla kapalı olan yollarını açtık, ikisinin aynı haftaya denk gelmesi çok güzel oldu. Nemrut Dağı bütün dünyadan turist çekiyor, bu yönüyle de çok değerli bir hazinemiz. Bütün yerli ve yabancı turistleri Adıyaman'a bu eşsiz görüntüyü izlemeye davet ediyoruz" dedi.

Cendere Köprüsü'nde festival kapsamında Şef Ahmet Güzelyağdöken badem yemekleri ile atölye yaptı.

Ülkümen Rodoplu'nun Kalp ve Badem sağlığı konulu söyleşisi, Prof. Zafer Tel'in Badem Ağaçları'nın Botaniği konulu panelinin ardından, Şirin Pancaroğlu konseri izleyici ile buluştu.

Kahta Kaymakamı Selami Korkutata konuklara teşekkür plaketi verirken, 2000 Yıl sonra mitolojik bir çalgı olan arpın tekrar Kahta'da bir festivalle bu topraklara döndüğünü, Nemrut'ta turizm sezonunun başlangıcı için de bundan sonraki dönemlerde bu festivalin bir açılış olduğunu söyledi.

Festival Nihat Özdal küratörlüğündeki Muhammed Aliyev'e ait "Anneler ve Çocukları" sergisinin açılışı ile son buldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU